E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinUzmanlardan korkutan deprem uyarısı ---

Uzmanlardan korkutan deprem uyarısı

Uzmanlardan korkutan deprem uyarısı
12 Eylül 2016 - 22:05 borsagundem.com

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Akhisar’daki depremi tetikleyen fay hattının tümüyle kırılmadığını belirterek, "Tümüyle kırılırsa 6 ile 6.5 şiddeti arasında deprem üretebilir" dedi.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde saat 12.06’da 5 büyüklüğünde ve hemen arkasından 4,5 büyüklüğünde 2. deprem meydana gelmesi ilçe halkında tedirginlik oluştururken, uzmanlar da depremi değerlendirdi. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Akhisar’ın hemen güneyindeki Kayalı köyden Akselendi’ye doğru uzanan fay hattında bu depremler oldu. Yani kuzey batı- güney doğu gidişli bu fay hattı Gediz Vadisi boyunca uzanan fayın bir kolu. Diğer bir kolu ise Turgutlu’dan Manisa’ya doğru uzanan fay hattı oluyor. Bu 5 ve 4.5 büyüklüğündeki iki depremin artçılarının da uzantısına baktığımız zaman, güney doğuya giden bir düzlem üzerinde. Buradaki depremin riski var. Bu fayın uzanımını göz önüne aldığımızda bu fay hattının bütünü ile kırılması durumunda 6 ile 6.5 arasında deprem üretebilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)