E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUzmanlar, yeni yatırımcılardan şikayetçi---

Uzmanlar, yeni yatırımcılardan şikayetçi

Uzmanlar, yeni yatırımcılardan şikayetçi
29 Haziran 2020 - 09:51 borsagundem.com

Borsalardaki ralliyle birlikte borsalara milyonlarca yeni yatırımcı girerken uzmanlar yeni yatırımcıların birlikte hareket ederek borsalarda dalgalanmayı artırmasından şikayetçi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi küresel borsaları dip yaptırdığı zaman yatırım fırsatını görmek için uzman olmaya gerek yoktu. Aslında uzman olmamanız daha iyi bile olabilirdi.

Pandemi döneminde ABD’de borsalarda komisyonsuz işlem yapmaya olanak sunan uygulama Robinhood sayesinde milyonlarca genç yatırımcı borsalarla tanışırken bir benzeri durum Asya ve Avrupa’da da yaşandı.

Fidelity International’ın Yatırım Direktörü Catherine Yeung, “herkes aynı hisselere yatırım yapıyorsa o hisselerin agresif bir şekilde satılması muhtemeldir” yorumunu yaptı. Yeung’a göre borsa uzmanları borsalara yeni giren genç yatırımcıların birlikte hareket edip hisseler üzerindeki dalgalanmaları şiddetlendirmesinden şikayetçi.

Japon borsasında listelenen küçük teknoloji start-up’ları devasa ralliler yaparken korona virüs aşısını bulacağı umulan AnGes %228 ve Precision System Science %509 oranında arttı.

Japon yatırımcı Naoki Murakami, borsalara yeni giren bireysel yatırımcıların televizyondaki aşı haberlerinden etkilenerek bu şirketlere yatırım yaptığını ve bu durumun virüsle alakalı hisselerin şişmesine neden olduğunu söyledi. Aynı durum ABD’de yaşanırken iflas erteleme (Chapter 11) başvurusunda bulunmuş araç kiralama şirketi Hertz’in hisseleri genç yatırımcıların ilgisiyle birlikte tavan yaptı.

Merkez bankaları kriz dönemiyle birlikte faiz oranlarını sıfırlarken daha önce borsalardan uzak duran bireysel yatırımcılar borsalara giriş yapmış gözüküyor. Uzmanlar ise yeni yatırımcıların birlikte hareket ederek hisse senetlerinin dalgalanmalarını artırmasından şikayetçi.

2008 finans krizinden daha kötü

Yeni haftaya piyasalar salgına yönelik endişeler ile başlıyor

Risk algısı bozuluyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum29 Haziran 2020 23:13

    Uzmanlar kaos yaşıyor bildikleri tüm kurallar çöp oldu yeni yatırımcılar bu uzmanları pek dinlemiyor galiba böyle olunca uzmanların kaptanları boşmu kalıyor ne mama mama diye kıvranıyorlar anlaşılan

  • eko29 Haziran 2020 21:54

    Aslında haber şöyle olmalıydı. "Para babaları istedikleri gibi oynamakta zorlanmaya başladı. Kazançları düşüyor. " Sıkıntı bu. Ne demek birlikte hareket ediyorlar. Ne bekliyordunuz ki.... Borsada olan herkesin yapmaya çalıştığı bu değil mi zaten?

  • EKRİST29 Haziran 2020 21:00

    neden rahatsızsınız arkadaş her kes kendi kulvarında yüzüp gidiyor.onlar sizin işlerinize karışıyormu.sizlerde onların işlerine lütfen karışmayın.onların hepsi sakat çöp batmaya her an hazır hisse senetlerine girdi.sizlerde sağlamcısınız.lütfen kıskanmayın derim.