E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUzmanlar, Bitcoin fiyatında yükseliş bekliyor---

Uzmanlar, Bitcoin fiyatında yükseliş bekliyor

Uzmanlar, Bitcoin fiyatında yükseliş bekliyor
05 Mart 2021 - 15:23 borsagundem.com

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, son zamanlarda ciddi değer kaybetmesine rağmen birçok analist ve yorumcu, Bitcoin fiyatının geleceğiyle ilgili olumlu açıklamalarda bulundu.

Kripto para birimi Bitcoin'un geçtiğimiz 24 saat içerisinde yüzde 5 değer kaybetmesine rağmen, birçok analist ve yorumcu Bitcoin fiyatının geleceğiyle ilgili olumlu görüşlerde bulundu.

Cointelegraph'taki habere göre; 4 Mart'ta tarihsel verileri kanıt göstererek Bitcoin'in 100 bin dolara doğru ilerlediğini söyleyen Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone'un bu tahmini, Grayscale Bitcoin Tröstü hisselerinin iskontosunun geçtiğimiz yıl yaşanan Kara Perşembe çöküşüyle aynı seviyeye gelmesine dayanıyor. İskonto, söz konusu hisselerin Bitcoin'in değerinden daha azına alınıp satılmasını gösteriyor.

Twitter kullanıcısı “Lee Hendricks” ise Grayscale iskontosunun yakında başlatılacak borsa yatırım fonları ve diğer kripto fonlarının oluşturduğu baskının bir sonucu olduğunu ileri sürdü (Bu durum, yükselişe de işaret ediyor olabilir).

'ÇOK DAHA BÜYÜK FİYAT DALGASI' İDDİASI

Bloomberg stratejistinin yanı sıra influencer ve YouTuber Lark Davis de 4 Mart'ta "Yalnızca ilk büyük fiyat dalgasını geçtik" diye belirtti ve iki adet, çok daha büyük fiyat dalgası göreceğimizi iddia etti.

Teknik analist Kaleo, 2 Mart'ta paylaştığı grafik ile BTC'nin nisan ayına kadar 100 bin doları göreceğini söyledi

Analist, iki yıl öncesine ait bir analizde BTC'nin 2021 ortasına kadar 200 bin dolara ulaşacağını öngörmüştü. Kaleo, yeni bir gönderisinde bunun gerçekleşmesine hala inancı olduğunu söyledi:

“Bitcoin için şimdiye kadar yapılan en doğru uzun vadeli tahmin bu. BTC, bu döngüde 200 bin doları görecek.”

Bir diğer analist MasterChangz, Bitcoin'in 200 bin dolara 2021 ortasından bile önce, muhtemelen nisan başında ulaşacağını ileri sürdü. Analist, önümüzdeki iki hafta içinde 77 bin doları hedefliyor.

Tüm bu olumlu yorumlara rağmen mart ayı, kripto para piyasası için kanlı geçebilir. Bitcoin, geçtiğimiz dokuz yılın altısında mart ayında ortalama yüzde 5,8 düşüş gösterdi. Kripto para, geçtiğimiz yılın mart ayında ise yüzde 50'den fazla çakılmıştı.

Bitcoin balonu bir mit mi?

 

Altın ve Bitcoin arasında güvenli liman yarışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)