E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiUzmanlar Akbank hissesi için ne dedi---

Uzmanlar Akbank hissesi için ne dedi

Uzmanlar Akbank hissesi için ne dedi
03 Mart 2014 - 16:42 borsagundem.com

Üzeyir Doğan ve Hasan Demir ‘bankalarda karlılığın düşme beklentisin’ Akbank hissesini masaya yatırdı

Bankalardaki karlılığın düşmesi beklenirken Akbank hissesi alınır mı? Zeynep Aktaş’ın Fortune Türkiye Mart sayısındaki ‘Yüz Yüze’ köşesinin konusu Akbank, konukları ise Hasan Demir ve Üzeyir Doğan’dı. Tera Menkul Değerler Bankacılık Sektör Analisti Demir, Akbank için, “Benzerlerinin üzerinde performans göstermesini bekliyoruz” derken, Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Doğan’ın yorumu sektördeki bu düşüş beklentisinin diğer bankalarla birlikte Akbank’ın da ilk çeyrek bilançosuna negatif yönde yansıyacağı yönünde oldu.

Tera Menkul Değerler Bankacılık Sektör Analisti Hasan Demir: Akbank’ın mevcut makro ortamda, benzerlerinin üzerinde performans göstermesini bekliyoruz. Faiz getirili aktifler içinde emsallerine göre en  yüksek TÜFE’ye endeksli tahvil portföyüne sahip olması, banka için pozitif. Menkul kıymetlerden kredilere geçiş için daha fazla alana sahip olması ise nispeten yüksek sermaye yeterliği paralelinde mevcut volatil ortamı daha iyi yönetmesini sağlayacak. Dolayısıyla bankacılık sektöründe Halkbank’tan sonra ikinci favori hissemiz. Ayrıca bankanın emsallerinden daha fazla karşılık ayrıma oranına sahip olması da karlılıkta olası dalgalanmayı ılımlılaştırıcı bir etki yaratıyor. Bu yıl için net faiz marjında 25 baz puan gerileme beklentimizi, Merkez Bankası’nın faiz artırımı sonrası 36 baz puana çıkardık. Önümüzdeki yıl için marj beklentimizi ise 3 baz puan yukarı çektik. Akbank için bu yıl net kar tahminimiz yüzde 8 gerilerken, sonraki yıl için net kar beklentimiz yüzde 2 yükseldi.

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan: Bankalarda aktif-pasif vade uyumsuzluğu ve Merkez Bankası’nın faiz artışının etkisi,  sektörü olumsuz etkileyecek. Bunu birkaç ay içinde hissedeceğiz. Bu durum diğer bankalarla birlikte Akbank’ın da ilk çeyrek bilançosuna negatif yönde yansıyacak. Hatta konjonktürde önemli bir değişim olmazsa ikinci çeyrek bilançolarına da kısmi yansımalar olabilir. Faiz artışının yanında kredi kartlarına ilişkin yapılandırmalar da bankacılık sektörünün bir diğer sıkıntısı. Ekonomiyi soğutmaya yönelik adımlar kredi taleplerini olumsuz yönde etkilerken, maliyetlerdeki artışların aynı oranda kredilere yansıtılmasını zorlaştıracak. Neticede bu diğer bankalarla birlikte Akbank’ın karlılığını düşürecek. Yılın ilk yarısında hisse performansının, faiz hassasiyeti daha düşük olan diğer sektör ve şirketlere göre daha zayıf kalması beklenmeli. Hisse için sektör riskleri dışında önemli bir risk göze çarpmıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)