E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUzman erlere zam yok!---

Uzman erlere zam yok!

Uzman erlere zam yok!
01 Ocak 2016 - 07:05 borsagundem.com

Maaşları asgari ücret zammına endeksli olan uzman er ve erbaşların maaşına yüzde 30 zam yapılmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki sözleşmeli er ve erbaşların maaşının brüt asgari ücret yerine memur aylık katsayısına bağlayan son yasa değişikliğiyle bu askeri personelin maaşında yüzde 30’luk artışın engellendiğini söyledi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Bekaroğlu, asgari ücretin yüzde 30 artarak bin 300 lira olduğunu, Genel Kurul’da önceki gün kabul edilen torba yasanın ise uzman er ve erbaşları bunun dışında tuttuğunu vurguladı. Buna gerekçe olarak ordudaki hiyerarşinin gösterildiğini belirten Bekaroğlu şunları söyledi: “Uzman er ve erbaşlar terörle mücadelenin en ön safında yer alıyorlar.

Yeni yıla girerken ölüme gönderdiğimiz bu insanlara yapılan vicdansızlık. Ahlaka, vicdana, adalete sığmaz. Asgari ücretin 2016 itibariyle Bin 300 lira olacağından buna bağlı olarak uzman er ve erbaşların maaşları da asgari ücret üzerinden hesaplandığından dolayı yüzde 30 artacaktı. Çünkü onların yasasında uzman er ve erbaş maaşlarının asgari ücrete endeksli olduğu yazılı. Bakan dahil, plan ve bütçe komisyonu dahil sandılar ki burada iyi bir şey yapıyorlar. Biz fark ettik bunu. Kendilerine anlattık Komisyon Başkanına ‘Hayır böyle bir şey olamaz’ dedi. Evet oluyor. ‘Uzman er ve erbaşların maaşları 500 lira artacakken siz bunu engelliyorsunuz’ dedik. Zekeriya Temizel’le beraber cetvellerle anlattık kendilerine. ‘Bakan’la görüşeyim bunu çekmemiz gerekir’ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uzman01 Ocak 2016 13:48

    bir uzman der ki daha yeni mecliste hepiniz veto ettiniz.uzman erbaşların özlük haklarıyla ilgili düzenlemeleri hiçbiri de geçmedi.Emuzder başkanı sessiz kaldı. yazık yazık adamların bir çogu vardiyalı çalısıyor.. yılbaşı tatili yok, bayram tatili yok,bu sene içinde var olan tatillerin hiçbiri yok senede sadece 30 gün tatili var ve bu tatiline de gidemiyorlar.göderiyorlar parça parça gönderiyorlar tatil nedir bilmiyor uzman erbaşlar.. stress hat safhada bütün işler onlar üzerinden yürütülür. tsknin bel kemiği.. siz bu kemiği kırarsanız küstürürseniz bu mesleğe verim felan alamazsınız.

  • 383801 Ocak 2016 13:26

    Bazı gerizekalı kişileruzman cavus ların maaş larini öğretmenler le avukatlara kıyaslıyor siz hiç gördünüz mü çatışmada şehit olan öğretmen yada avukat aldıkları 2.800 lira maaş kim koyar canını ortaya bu paraya ama vatan sevgisi var o anadolu çocuklarında

  • nabaşkan01 Ocak 2016 12:18

    Ama yol yapiyoruz.

  • turan01 Ocak 2016 12:15

    Vayyy beee. Allahim sen bu oyunlari yapanlarin yaptiklarini yanlarina birakma. Aminnnnn.

  • trajikomik ülke01 Ocak 2016 11:55

    bazı insanlar hayaller aleminde uydurulan paranoyak komplo teorilerinin etkisiyle bilincini yitirmiş durumda! halkımızın bir kısmı mantıktan çok algı operasyonlarının etkisiyle duygusal düşünüyor.. onlar farkında değil hatta bunların bedelini muhtemelen severek de öderler ancak yapılan bu yanlışların farkında olanlar ve eleştirenlerde maalesef aynı bedeli ödüyor :(

  • vatandaş01 Ocak 2016 11:47

    Önce askeri kışlaya hapsettiniz, şimdi polis yetersiz kalınca öne sürüyorsunuz. sizler ceylan derisi koltuklarda otururken o çocuklar teröristle çarpışıyor. Haklarını verin. Allah sorsun size bunun hesabını.

  • exper01 Ocak 2016 11:27

    Terbiyesizlik bu kadar olur. Kendilerine olsa 1 gecede kimseye belli etmeden geçirirler. 27000TL maaş alan Saraya %12 zam yaparlar. Teröristle çatışana vermezler. Allah sorsun hesabını inşallah.

  • Poyraz01 Ocak 2016 11:11

    Bu konuda sayın mehmet bekaroğlu haklı

  • uzman erbaş yılmaz01 Ocak 2016 10:39

    erdogan dogrusunu yapar.biz ölelim,türkiye ölsün erdoğan yaşasın.uzmanım şırnakta görev yapıyorum.allah benim ömrümden alsın erdoğan ve ailesine versin.ben yaşasam nolcak.vatanı erdoğan kurtardı,islamı o yaydı.dini ondan öğrendik.hazreti erdoğan efendimiz olmasaydı olmazdık.

  • dc01 Ocak 2016 09:57

    siz ne zaman askeri düşünür oldunuz rusyaya mermi sıksa o askerin karşısında siz olursunuz tıpkı uçağı düşürüp karşısında olduğunuz gibi tıpkı Türkiye ile iran savaşırsa iranın safında yer alırız dediğiniz gibi hainliği bırakın asker üzerinden siyaset yapmayın