E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUysal: MB olarak elimizde güçlü bir araç seti var---

Uysal: MB olarak elimizde güçlü bir araç seti var

Uysal: MB olarak elimizde güçlü bir araç seti var
14 Haziran 2020 - 17:42 borsagundem.com

TCMB Başkanı Uysal, "Salgın hastalığın olumsuz etkilerini en aza indirmek için Merkez Bankası olarak elimizde geniş ve güçlü bir araç seti bulunuyor." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, "Aldığımız parasal tedbirler, üretim ve finansal istikrarı destekleyerek bu dönemin en az hasarla atlatılmasını amaçlıyor." ifadelerini kullandı

Uysal, "Önümüzdeki dönemde ülkemizin ve ekonomimizin ihtiyaç duyacağı kararları hızlı bir şekilde almaya devam edeceğiz." dedi.

Uysal, attıkları adımlarla finansal sisteme ve reel sektöre ihtiyaç duydukları likiditeyi uygun koşullarla sağlayarak finansal istikrara ve salgın sonrası toparlanma sürecine destek olmayı hedeflediklerini kaydetti.

TCMB Başkanı Uysal, "Ekonomide üretim ve finansal istikrarı destekleyerek bu dönemin en az hasarla atlatılmasını amaçlayan tedbirlerin finansal sektörün likiditesini ve kredi koşullarını desteklediğini, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini koruduğunu gözlemliyoruz." ifadelerini kulandı.

"Merkez Bankası olarak elimizde geniş ve güçlü bir araç seti bulunuyor"

"Salgın hastalığın olumsuz etkilerini en aza indirmek için Merkez Bankası olarak elimizde geniş ve güçlü bir araç seti bulunuyor." ifadelerini kullanan Uysal, "Elimizdeki bütün araçları; fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda kullanmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yok canım15 Haziran 2020 09:04

    ne ne dedin??????

  • vatandaş15 Haziran 2020 08:04

    Her şey yalan üzerine kurulu sistem,en önemli set nedir İTİBAR dır var mı yok ,enflasyon en büyük yalan TUİK bile son açıklamada çatladı ,faize baskı ,dövize baskı nereye kadar ,bu birikimler misliyle fatura edilecek umarım olmaz ama gerçeklerden de kaçılmaz 

  • EFEEEEEE14 Haziran 2020 22:53

    NE YAPARSAN YAP TL İLE HİÇBİRŞEY YAPAZSIN ENFLASYON 12 MEVDUAT 7 MİLLET DOVIZE GEÇIYOR TUKENİYORSUN YÖNETİM BU İSİ ZOR GÖTÜRÜR GARİBANLARIN ÜÇKIRISLUK TASARRUFUNU ZENGİNLETE VER BAKALIM DÖVIZ GİRDISIDE YON OLMUYOR

  • Emekli14 Haziran 2020 22:32

    - 4 reel faize parası olan koymaz. Kendmi korumak için dolar alıyorum. Her gün alıma devam edeceğim. Grçmiş olsun bsşkan. Yarın bir gün lemdi hatasını senin üzerine atıp görevden alabilir 😊

  • garson14 Haziran 2020 21:58

    restorantım olsa kargon yapmam ben bunları. direkt komi yaparım. ancak bulaşık temizlerler :). ülkedeki liyakat içler acısı.. Asrın lideri reyiz.. ülke de sonuç bu.. o reyiz se ben dünyanın gralıyım. a.q.

  • Set Üstü14 Haziran 2020 21:54

    Başkanım bizde de trafik seti var indirimli fiyat.

  • BİR DOST14 Haziran 2020 21:32

    Angus sürüsüne bak.. Masaya kitap atıldı diye dört takla ekonomiden, yedi düvelele savaşıp karşı gelindiği halde taş gibi giden ekonomiyi beğenmiyor. Az şeref yoksunu değilsiniz.

  • HAKTAN14 Haziran 2020 21:14

    Bırak bu yalanları da gerçekleri söyle,bak bakalim o zaman neler oluyor. 

  • BORSACI14 Haziran 2020 21:11

    TEK KELİMEYLE BAŞARI SIFIR.TL DE İTİBAR KALMADI.KURUŞLAR TEDAVÜLDEN KALKMALI .HER GÜN ERİMEYE DEVAM EDEN BİR TL MİZ VAR .ALLAH AŞKINA YALANMI SÖYLÜYORUM.

  • Araç seti14 Haziran 2020 21:05

    diye diye,içine ettiniz memleketin.

  • fafa14 Haziran 2020 21:02

    Her yolu denemediniz mi? Sayın Başkan aslında her şeyi çıplak gerçekleriyle verebilsek,ekonomi daha iyi olur,çünkü vatandaş yapılan her şeye şüpheyle bakıyor.

  • Ateş14 Haziran 2020 19:41

    Para hariç herşeyiniz var

  • Vatandaş14 Haziran 2020 18:16

    Nisan Ayindan Beri Swap ile ilgili gelisme yok sadece Katar tarafindan genisletilme aciklamasi geldi.Gündemden tamamen dustu.Doviz kuru gelismekte olan ulkelerde korona oncesi seviyeye yaklasiyor bizde hala 7 lira bandinda malesef

  • İzzet Baş14 Haziran 2020 18:11

    Çok doğru söylüyor. Kağıt var. makinada var . Geriye günün 24 saati para basmak kalıyor.  Demek ki merkez bankası güçlü araç ve para basma makinasına sahip. TEŞEKKÜRLER...….

  • bilirkişi 15 Haziran 2020 08:14

    Adam kinayeli ifade etmiş . Katılmamak mümkün değil.Para basmakla ülke kalkınmaz . merkez bankasının görevi belirleyici olmaz. bunu anlamamak ahmaklıktır Boş sözlere ihtiyaç yok. 

  • Aks1514 Haziran 2020 21:08

    Örneğin 3 adet dış sermayeli bankaya TL teminini  yasaklayıverdi ve 7 üzerinden aldıkları dolarları 6.70 lerden bozdurmak zorunda kaldılar.