E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUydu görüntüleri sızdı S-400 sınırda---

Uydu görüntüleri sızdı S-400 sınırda

Uydu görüntüleri sızdı S-400 sınırda
06 Şubat 2022 - 16:11 borsagundem.com

İngiliz Reuters haber ajansı, ABD'li uydu görüntüleme şirketi Maxar Technologies'in gökyüzünden çekilmiş fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı.

Moskova ile Kiev arasındaki gerilim tırmanırken, uydu görüntüleme platformu Maxar Technologies, Ukrayna-Rusya sınırındaki hareketliliği ve Rus ordusunun bölgedeki yayılmasını gözler önüne serdi.

Reuters haber ajansının abonelerine servis ettiği fotoğraflarda Rusya ile Belarus ordusunun Ukrayna sınırındaki ortak tatbikatı öncesinde çok sayıda Rus askeri araçları ve askerlerinin bölgede olduğu görülüyor. NATO tarafından, “Soğuk Savaş’tan beri en büyük askeri hareket” olarak tanımlanan gelişmeye sebep olan tatbikat 10-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Paylaşılan uydu görüntülerinde füze, roketatar ve çok sayıda jetin Belarus-Ukrayna sınırındaki üç farklı lokasyonda görülüyor.

Rusya ve Belarus Maxar Technologies’in fotoğraflarıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Fotoğraflarda Rus askerlerinin ve askeri araçlarının Yelsk, Rechitsa ve Luninets bölgelerinde olduğu ve hepsinin de Ukrayna sınırına 50 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi. Fotoğraflarda 15 Su-25, S-400 hava savunma sistemlerinin Luninets’teki üste olduğunu ve SS26 İskender füzelerinin ve çok sayıda roketatarın ise Yelsk yakınında konumlandırıldığı görülüyor.

Rusya savaşa hazır!

Lukaşenko: Savaş en fazla 3-4 gün sürer

Ukrayna askeri sivil halkı olası bir savaşa eğitiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa07 Şubat 2022 09:41

    Amerika ve İngiltere savaş istiyor.Amerika ,Rusya ile bizi savaştırmak istedi olmadı,şimdi Ukrayna ile savaştırmak istiyor.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ06 Şubat 2022 16:54

    Bizim bayraktar onu da vurur.rusya dan 34 askerimizi şehit etmesini yavaş yavaş intikanı alıyoruz ve de alacağız.

  • Tarihini bilmeyen bir millet in geleceği olamaz.08 Şubat 2022 11:34

    Ruslar çok kinci bir millet asla unutmaz lar.bizde böyle olmalıyız . uçak olayından sonra 34 askermizden daha fazlasını şehit ettiler.ermeni ceteler bir milyona yakın insanımızı katletti.bizler unutmamalıyız.nukleger silahlar geliştirmeliyiz.bu delilik değil zorunluluk.tum dunya Türklere diş biliyor.