E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUsta isim Üzeyir Doğan’dan yeni haftada piyasalar---

Usta isim Üzeyir Doğan’dan yeni haftada piyasalar

Usta isim Üzeyir Doğan’dan yeni haftada piyasalar
17 Şubat 2019 - 13:48 borsagundem.com

Dolar ve borsa haftayı kazançlı kapattı. Peki, yeni haftayı nasıl bir manzara bekliyor? Piyasaların nabzını tutan isim Üzeyir Doğan Borsagundem.com için yazdı…

BORSADA YUKARI YÖNLÜ HAREKETLER İÇİN BÜYÜK UMUT

BIST 100
Endekste son haftalarda görülen zirvelerin ve diplerin önceki zirve ve dip seviyelerin altında kalıyor olması teknik görünümü zayıflatan bir unsur. Bununla birlikte düşüşlerde de hacimlerin artıyor olması satış baskısının devam edebileceğini işaret ediyor. Bu nedenle zaman zaman iyimser haberlerin de kar realizasyonlarına bağlı satışları tetikleyebileceği yani enformasyon formasyon uyumsuzlukları görülebileceği göz önünde bulundurulmalı. Yukarı yönlü hareketlerde ilk direnç ise haftanın son günü test edilen 102.900 civarında bulunuyor. Hafta başında burası üzerinde kapanışlar teyit edilebilecek olursa haftanın geri kalanı için yukarı yönlü hareket umudur artacaktır. Haftalık bazda görünümün pozitife dönebilmesi içinse bu hafta sonunda 104 bin üzerinde kapanış ile son oluşan düşüş trendinin üzerine çıkmak gerekiyor. 

DOLAR/TL
Dolar Endeksi’ndeki (DXY) yükselişin de etkisi ile 5,30’un üzerini test eden Dolar/TL’de 5,20 altında diplerin oluştuğunu söylemek mümkün. Geçtiğimiz haftalarda Dolar/TL’de 5,16’lı rakamların ardından Dolar Endeksi’nin de etkisi ile tepki alımlarının ön plana çıktığını gördük.  Bu nedenle bu bölge artık önemli bir destek bölgesi haline geldi. Bu bölgeye yaklaşımların alım fırsatı olarak değerlendirildiğini görüyoruz. Bu nedenle kurda en önemli destek bölgemiz kasım ayında ve önceki hafta görülen dip seviyelerin bulunduğu 5,13-5,16 aralığı iken, yükselişin ivmelenebilmesi için 5,30-5,33 aralığında yoğunlaşan ortalamaların üzerine geçilmesi gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Bu seviyelerin üzerinde kalınması durumunda ise en önemli direnç 5,50-5,55 aralığında bulunuyor.  

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tam18 Şubat 2019 13:43

    patronlar paralarıyla kendı  kağıtlarını aldı

  • Mehmet Adıbelli17 Şubat 2019 15:26

    Felaket tellalları peş peşe yorumlar yapmışlar.Ayrılmaz ikili ekonomik tetikçi , Baykuşum biri bu çatıda diğeri öbür çatıda ötüyor. Hükümetin dikkatini nasılsa çekecekler. Hesap sorulacaktır.

  • Üstad takipçisi17 Şubat 2019 15:15

    Üzeyir bey yılbaşından önce ilk çeyrekte borsaya olumlu bakmıyorum dövizde yükseliş bekliyorum diyodunuz .döviz yatay aşağı ,borsa yüzde yirmi yukarı yaptı

  • Alperen Gürcan 17 Şubat 2019 14:01

    Bu hafta 106 görürüz

  • Yusuf17 Şubat 2019 12:15

    Çok doğru analiz yapmışsınız sağolun