E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUsta isim Üzeyir Doğan'dan yeni haftada piyasalar---

Usta isim Üzeyir Doğan'dan yeni haftada piyasalar

Usta isim Üzeyir Doğan'dan yeni haftada piyasalar
10 Kasım 2019 - 08:34 borsagundem.com

Piyasaların nabzını tutan isim Üzeyir Doğan Borsagundem.com için yazdı…

BIST 100

Küreseldeki olumlu hava ile birlikte ABD ile ilişkilerde stres yaratan unsurların ötelenmesi BIST 100’de yükselişlerin hız kazanmasını sağlayan ana etken oldu. Geçtiğimiz hafta da bahsettiğimiz 500 günlük ortalama ve önceki zirvenin bulunduğu 101.250’nin geçilmesi hareketi hızlandırdı. Bu seviyelerin altında kapanışlar görülmediği sürece endekste yıl içi zirvelerin bulunduğu 106 bin civarına kadar bir hareketi olası görüyoruz. Orta vade için pozitif görüşümüzü devam ettirdiğimiz endeks için haber kaynaklı kısa vadeli geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturmaya devam edeceğini, yıl içi zirvelerin bulunduğu 106 bin civarı geçilebilecek olursa da alımların hız kazanmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Aşağıda ise kısa vadede en önemli desteğimiz, 101.250 – 100.650 aralığında bulunuyor.

Dolar/TL

TL’nin yaşanan birçok şoka karşın görece olarak istikrarını devam ettirmiş olması kısa vadeli sert hareket beklentisini sınırlayacaktır. Bu nedenle dolar/TL tarafında alım satım yaparken oluşan kanallar ve kısa vadeli trend sıkışmalarına odaklanmak ve bu kanalların oluşturduğu alt ve üst bantların alım satım seviyeleri olarak izlemek faydalı olacaktır. Orta vadede çok sert hareket beklentimizin olmadığı Dolar/TL’de kısa vadede yukarıda 5,79 – 5,85 ve 5,89 direnç seviyeleri olarak izlenebilecekken, aşağıda 5,70 ve 5,65 önemli destek noktaları olarak takip edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • solmaz kaleli10 Kasım 2019 18:38

    ÜZEYİR KARDEŞ BORSANIN TEK DÜŞMANI VARDIR FAİZ VE ENFLASYONDUR.EĞER BİRAZ DAHA İNER İSE BUNLAR BORSA ENDEKSİ BÜYÜK İHTİMALLE 120 000 SENE SONUNA KADAR OLUVERİR.

  • AHMET ÖZBİR10 Kasım 2019 16:11

    SN. ÜZEYİR bey "TAHTASI KAPALI HİSSELER KÜÇÜK YATIRIMCIYI ÖZLER!" Ancak devlet vurdu kilidi onlara , sahipsiz kaldık, köşe bucak inledik durduk. Başta BorsaGündem ve sizin gibi ekonomistler bu konuyu dile getirirlerse mutlaka bir ses gelir. Örnek; "EGS HOLDİNG!" Kendisi var, hissesi buhar! Yeter artık ey devlet, bir kere olsun bize kulak ver!

  • ÇETİN GÜL10 Kasım 2019 12:44

    BU HAFTA ATEKS! BAKIRKÖY DEKİ ARSASI İBB TARAFINDAN KAMULAŞTIRMA ADINA KARAR ÇIKMAK ÜZERE.PAZARTESİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR