E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜretim tesisinde patlama: 4 işçi öldü---

Üretim tesisinde patlama: 4 işçi öldü

Üretim tesisinde patlama: 4 işçi öldü
11 Şubat 2022 - 21:54 borsagundem.com

İstanbul Güngören'de öğlen saatlerinde tekstil malzemeleri üretilen 4 katlı binada yangın çıktı. İş yerinde yapılan aramada alevlerden korunmak için kendilerini tuvalete kilitleyen yabancı uyruklu 4 işçinin cansız bedeni bulundu

İstanbul Güngören'de öğlen saatlerinde tekstil malzemeleri üretilen 4 katlı binada yangın çıktı. 6 kişinin yaralandığı yangında işçilerden birinin ifadesi sonrası iş yerinde yapılan aramada alevlerden korunmak için kendilerini tuvalete kilitleyen yabancı uyruklu 4 işçinin cansız bedeni bulundu.

İstanbul Güngören Sanayi Mahallesi'nde öğlen saatlerinde dört katlı binada bulunan boya imalathanesinde yangın çıktı. Çevrede yoğun duman oluşturan yangın sırasında iş yerinden patlama sesleri duyuldu.

Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis sevk edildi. Alevler yan binaya da sıçradı. Olayda 6 kişi yaralandı. Ambulansa alınan yaralılar tedavi için hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Valiliği'nden Güngören Sanayi Mahallesi Sinanpaşa Sokak'ta bulunan 5 katlı tekstil İmalathanesindeki yangına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada, alevlerden korunmak için kendilerini tuvalete kilitleyen yabancı uyruklu 4 işçinin dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiğini açıklandı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 13.30 sıralarında Güngören ilçemizin Sanayi Mahallesi, Sinanpaşa Sokağında bulunan bir tekstil imalathanesinde yangın meydana gelmiştir. Olay yerine intikal edilen itfaiye ekipleri, saat 13.40 itibarıyla yangına müdahale etmişlerdir. Saat 16.30 sıralarında itfaiye ekiplerince söndürülerek, soğutma çalışmalarına başlanan yangında, dumandan etkilenen 6 işçi hastaneye sevk edilmiştir. Ayakta tedavi edilen bir işçi, saat 18.30 sıralarında Merkez Karakolu'nda verdiği ifadesinde; 'Bazı çalışanların bina içerisindeki bir tuvalete girerek, yangından korunmak için kendilerini kilitlediklerini gördüğünü' beyan etmiştir. Bu bilgi doğrultusunda yeniden başlatılan arama çalışmalarında, yabancı uyruklu 4 işçinin kendilerini kilitledikleri tuvalette, dumandan zehirlenerek hayatlarını kaybettikleri tespit edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup, işyeri sahibi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Meydana gelen bu elim olaydan derin üzüntü duyduğumuzu belirtir, hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir dost12 Şubat 2022 17:49

    insanlık dramı … acil çıkış merdiveni yok mu, çatıdan kaçış için bir yer yok mu … ? bu ve benzeri binlerce firma var … işimiz şansa kalmış … iş güvenliği yasası ne boka yarıyor ? güzel çalışan hiç bir şeyimiz yok maalesef …

  • Mucise Reis ;(12 Şubat 2022 11:21

     Genelde fabrikada yatıp evleri olmadığından orada yaşamlarını sürdürürler. Hem bekçi, hem .çalışan, vb.İş koşulları önemli. Yangın merdiveni göremedim. İtfaiye birimlerinden nasıl ruhsat almış o binalar ? yangın kaçış tabela, yönlendirme vb hiç bişe göremedim. Sanayi bölgesi ruhsatta işli olsada sokakda acil durum vana sistemleri göremedim. içeride yangına müdehale decek ekipman var mı ? hiç sanmıyorum. Ki bukadar şeyin tam oalrak uygulanması ülkemizde bir o kadarda pahalı. Herşey ithal geliyor. otomobillerde yangın tüpü var, kontrol ediliyor ama 6 ay sonra işi etkisiz kalıyor. nezaman doldurdun tüpleri diyen polis görmedim, son kullanım tarihleri hep bitmiş geziyoruz. çünkü gerçekten herşey çok hapalı oldu. Sonra iş beyenmiyor denen işçiler, nesini beyensinler ? inşaata gidiyorsun baret bile yok, eldiveni, iş ayakkabısını, koruyucu kıyafeti geçtim.. Can güvenliği masraflardan 2. plan çünkü paramız 1 usd =13 tl, ithal rün pahalı..