E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜrdünlü pilotu yaktık çünkü...---

Ürdünlü pilotu yaktık çünkü...

Ürdünlü pilotu yaktık çünkü...
04 Şubat 2015 - 20:45 borsagundem.com

Terör örgütü IŞİD Ürdünlü pilotu yakma sebeplerini açıkladı

Terör örgütü IŞİD şimdiye kadar kurbanlarını kafalarına kurşun sıkarak, kafalarını keserek ya da taşlayarak öldürüyordu. Ürdünlü pilot ise diri diri yakılarak infaz edildi.

IŞİD, yakarak öldürme gerekçesini, "Şehrimizin üzerine bomba yağdıranları biz de bu şekilde cezalandırıyoruz" sözleriyle açıkladı.

Irak ve Suriye'de etkili olan terör örgütü IŞİD dün yayınladığı 22 dakikalık videoda, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin diri diri yakıldığı görüntülere yer verdi.

GÖRÜNTÜLERİ HALKA İZLETTİLER 
Suriye'de IŞİD'in başkenti olarak bilinen Rakka'da dün akşam saatlerinde militanlar sokaklara televizyonlar kurdu ve duvarlara projektörler yansıttı.

Televizyon ve projektörlerle duvarlara yansıtılan görüntülerde ise, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin bir kafes içerisinde diri diri yakıldığı görüntüler yer alıyordu.

Ürdünlü pilotu diri diri yakarken propagandasını yapmaktan geri durmayan IŞİD, görüntülerin arasına ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Rakka'ya bomba attığı sahnelere de yer verdi. Görüntülerde savaş uçaklarının attığı bombalar sonrasında insanlar yanarak can veriyordu.

IŞİD, Ürdünlü pilotu yaktığı noktayı da bilinçli olarak seçmişti. Pilotun kafes içinde tutulduğu yer, ABD savaş uçaklarının bombaladığı bir evin önüydü.

BOMBA ATANLARI YAKARAK CEZALANDIRMA 
IŞİD söz konusu görüntüleri Rakka halkına izleterek şu mesajı verdi: Şehrimizin üzerine bomba yağdıranları biz de bu şekilde cezalandırıyoruz.

Ancak Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin öldürülme şekli IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgelerde de tepkiye neden oldu.

Terör uzmanları, IŞİD'in kafa keserken ya da taşlayarak öldürürken İslami referanslara vurgu yapabildiğini ancak diri diri yakma konusunda böyle bir referans olmadığı için, bu eylemi açıklamakta zorlanabileceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)