E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜrdün, mühimmat yüklü Suriye İHA'sını düşürdü---

Ürdün, mühimmat yüklü Suriye İHA'sını düşürdü

Ürdün, mühimmat yüklü Suriye İHA'sını düşürdü
26 Şubat 2023 - 17:22 borsagundem.com

Ürdün ve Suriye arasındaki sınır noktasında insansız hava aracı, silah ve el bombası ele geçirildi. Geçmişte Suriye tarafından gelen uyuşturucu trafiğinden rahatsızlığını dile getiren Ürdün yönetimi terörize girişimlere izin verilmeyeceğini bildirdi

Ürdün ve Suriye arasındaki sınır geçtiğimiz yıl ‘Captagon’ kaçakçılığı için birçok girişime tanık oldu.

Ürdün, Doğu Komutanlığı güçlerinin Cumartesi sabahı “Suriye topraklarından gelen bir İHA ile silah ve el bombası kaçakçılığı girişimini” engellediğini duyurdu. Haberi aktaran Ürdün resmî haber ajansı PETRA, silah kaçakçılığı girişiminin arkasındaki tarafı belirtmezken, Suriye sınırlarının geçtiğimiz yıllarda çok sayıda uyuşturucu kaçakçılığı girişimine tanık olduğuna dikkat çekti.

PETRA, Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'ndaki bir askeri kaynağın aktardığına göre, “Sınır muhafızları, insansız hava aracı (İHA) tespit ekibi aracılığıyla, bir dronla Suriye topraklarından Ürdün sınırını yasa dışı bir şekilde geçme girişimi tespit etti.” Kaynak, bölgede yoğunlaştırılan arama ve incelemelerin ardından “1 adet M4 tüfek ve 4 el bombası taşıyan dronun sınır muhafızları tarafından ele geçirilmesi ihtimaline karşı bubi tuzaklı düzenek ile hazırlandığının tespit edildiğini” belirtti. Kaynak, uzman bir mühendislik ekibinin drona “el koyduğunu” ve “ele geçirilen silahları yetkili makamlara teslim ettiğini” belirtti.

“Ürdün Silahlı Kuvvetleri, sınır cephelerindeki herhangi bir tehdide, vatanın güvenliğini zedelemeye ve istikrarsızlaştırmaya, vatandaşlarını terörize etmeye yönelik her türlü çabaya karşı tüm güç ve kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyor” ifadelerini kullanan askerî kaynak, girişim ile ilgili herhangi bir tarafı suçlamadı.

AFP, Ürdün ordusunun zaman zaman Suriye topraklarından gelen silah ve uyuşturucu kaçakçılığını engellediğini duyurduğunu bildirdi. Ürdün ordusu, geçen yıl 17 Şubat'ta, 375 kilometrelik sınırdan dronlar kullanarak ‘organize’ hale gelen ve silahlı gruplar tarafından korunan çok sayıda uyuşturucu kaçakçılığı girişimini engellediğini duyurmuştu. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Ordu, Ürdün makamlarının 2022 yılının başlarında yaklaşık 45 gün içinde, 2021 boyunca ele geçirilen miktara eşdeğer olan 16 milyondan fazla Captagon hapının girişini engellediğini açıklamıştı.

Ürdün, ele geçirilen uyuşturucuların yüzde 85'inin kendi toprakları dışına, özellikle Körfez ülkelerine yönelik kaçakçılıkla ilgili olduğunu belirtti.

AFP, Captagon endüstrisinin bölgede yeni olmadığını ve 2011 yılında savaşın patlak vermesinden önce bu maddenin en önemli kaynağının Suriye olduğunu, ancak çatışmaların üretimi daha popüler ve yaygın hale getirdiğine dikkat çekti. Captagon hapı fabrikaları, komşu Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde de faaliyet gösteriyor. (ŞarkulAvsat)

ABD'den Ürdün'deki vatandaşlarına 'seyahat etmeyin' uyarısı

Ürdün'den, Türkiye'deki maden kazası için taziye mesajı

Ürdün, BAE ve Mısır'dan gıda güvenliği alanında iş birliği

Guterres: Türkiye ve Suriye'ye ilave yardım sağlamaya hazırız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)