E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜnver, finans muhabirlerine eğitim verecek---

Ünver, finans muhabirlerine eğitim verecek

Ünver, finans muhabirlerine eğitim verecek
25 Mart 2016 - 09:04 borsagundem.com

SPYD Başkanı ve Borsagundem.com yazarı Ünver, AA’nın Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı'nda yeni nesil haberci yetiştirecek. Programa başvurular sürüyor.

Sermaye Piyasalarının önde gelen isimlerinden, Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı ve Borsagundem.com yazarı Arif Ünver, Anadolu Ajansı’nın düzenlediği Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı’nda yeni nesil haberciler yetiştirecek. Arif Ünver, uzmanlık alanına yönelik bilgileri, ustalığını ve tecrübelerini finans muhabiri adaylarına aktaracak.  

Program kapsamında katılımcılar, üç ay boyunca 440 saatlik eğitim görecek. Katılımcılar İlk iki ayda habercilik ile ekonomi-finans alanına ilişkin teorik ve pratik dersler, üçüncü ayda ise AA'nın bölge müdürlükleri ile ekonomi-finans alanında habercilik yapan kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitim alacak.

YOĞUN BİR DERS PROGRAMI

Eğitim kapsamında verilecek dersler şöyle:

"Haber Yazım Teknikleri, Analiz Haber, Özel Haber, Multimedya Haberciliği, Veri Haberciliği, Röportaj Teknikleri, Microsoft Excel Eğitimi, Yeni Medya ve Sosyal Medya Uygulamaları, Fotoğraf Çekim ve İşleme Teknikleri, Görüntü Çekim ve İşleme Teknikleri, Uluslararası Haber Kültürü, Kriz Bölgeleri, Haberde Uluslararası Hukuk Kriterleri, Medyada Kriz Yönetimi, İngilizce Finans Haber Yazımı, Finans Haberleri Terminali, Ekonomi ve Finans Haberciliği, Finansal Analiz ve Likidite Rasyoları, SPK ve İşleyişi, Yurt İçi Piyasalarda Kilit Kurumlar, Uluslararası Piyasalar ve Borsalar, Türkiye'de Ekonomi ve Finans Haber Kaynakları, Dünyada Ekonomi ve Finans Haber Kaynakları, Dijital Ekonomi, Diplomasi Muhabirliği, Mikroekonomi Haberciliği, Finans ve Ekonomi Terimleri ile Türkiye'de Maliye Politikaları."

UZMAN BİR EĞİTİMCİ KADROSU

SPYD Başkanı ve Borsagundem.com yazarı Arif Ünver’in de aralarında olduğu eğitimci kadrosunda yer alan diğer isimler şöyle:

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Habertük Gazetesi Ekonomi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım, Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Karahan, Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen, Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, Bürümcekçi Araştırma ve Danışmanlık kurucusu ve ekonomist Haluk Bürümcekçi ve Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy.

BAŞVURULAR 27 MART’TA SONA ERECEK

Katılımcılar ayrıca, Maliye ile Ekonomi bakanlıkları, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının yetişmiş kadroları ile AA'nın deneyimli gazetecilerinden de eğitim görecek

AA'nın ekonomi ve finans alanında yeni nesil haberciler yetiştirme amacıyla başlatacağı Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı'na başvurular, 27 Mart'ta sona erecek. Pratik ve teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar, program sonunda sertifika alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)