E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü&Co'dan sağlamcı davrananlara ürün---

Ünlü&Co'dan sağlamcı davrananlara ürün

Ünlü&Co'dan sağlamcı davrananlara ürün
14 Aralık 2016 - 13:22 borsagundem.com

ÜNLÜ & Co, banka hisselerindeki kazanca katılmak isteyen ama anaparasını riske atmak istemeyen yatırımcılara yeni bir ürün sunuyor

Ünlü Menkul, Türkiye’nin en çok işlem gören hisselerinden Garanti Bankası ve Akbank hisselerinin yükselişine katılmak isteyen ancak bu sırada anaparasını riske atmak istemeyen yatırımcılara yeni bir yapılandırılmış borçlanma aracı sunuyor.

Söz konusu ürün, Garanti Bankası ve Akbank hisselerinin 1 Mart 2017’ye kadar değer kazanacağını düşünen, bu durum gerçekleştiği takdirde ürünün vadesini beklemeden kısmen ya da tamamen karını almak isteyen yatırımcılar için tasarlandı.

Vade sonunda Garanti Bankası ve Akbank hisselerinin fiyatlarının, her iki hisse için de 7,75 TL olarak belirlenen kullanım fiyatının üzerinde olması durumunda (Örneğin; GARAN 8,50 AKBNK 8,50) ürün, yatırımcısına anapara üzerine yüzde 4,0 getiri sağlayacak. Bu senaryoda yatırımcının brüt yıllıklandırılmış getirisi yüzde 20,73; stopaj sonrası ise yüzde 18,65 olacak. Bu durumda ürünün mevduat karşılığı getirisi ise yüzde 21,95.

Başka bir senaryo olarak, vade sonunda Garanti Bankası hissesinin fiyatının kullanım fiyatının altında olduğu, Akbank’ın fiyatının ise kullanım fiyatından daha yukarıda olduğu durumda ise (Örneğin; GARAN 7,40 AKBNK 8,50) ürünün getirisi Akbank hissesi üzerinden gerçekleşecek. Bu durumda yatırımcı anaparaya ek olarak yüzde 2 kazanç elde edecek. Ürünün yıllıklandırılmış getirisi yüzde 9,98 olarak gerçekleşecek; stopaj sonrası net getiri ise yüzde 8,98 olacak. Bu oranın mevduat karşılığı ise yüzde 10,56.

Eğer iki hisse de vade sonunda kullanım fiyatının altında kalırsa ürün anapara korumalı olduğundan yatırımcı kayıp yaşamadan anaparasını geri alacak.
Asgari yatırım tutarı 100 bin TL olarak belirlenen ürün 15 Aralık tarihinde piyasaya sunulacak.

Alışıldık anapara korumalı ürünlere göre daha avantajlı

Ünlü Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan, ürünün menkul kıymet statüsünde olduğundan günlük olarak fiyat açıklanacağını, böylelikle yatırımcının vade sonundan önce de karını elde etme olanağı bulunduğunu belirtti. Gülkan, “Garanti Bankası ve Akbank hisselerinin beklendiği gibi hareket etmesi durumunda yatırımcı, vade sonundaki Hisse seviyelerini beklemeden kısmen veya tamamen ürünü paraya çevirebileceği için alışıldık anapara korumalı ürünlere göre ciddi bir avantaj elde edecek” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)