E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü&Co’dan hisse senedi piyasaları raporu---

Ünlü&Co’dan hisse senedi piyasaları raporu

Ünlü&Co’dan hisse senedi piyasaları raporu
18 Temmuz 2014 - 15:39 borsagundem.com

Şirket’in Araştırma Bölümü’nün hazırladığı 2014 2. Çeyrek sonuçları beklentileri yayınlandı.

Ünlü & Co Araştırma Bölümü'nün hazırladığı hisse senedi piyasaları raporu yayınlandı. “2014 2. Çeyreği Bir Yaz Gecesi Rüyası Gibi” başlığı ile yayınlanan raporda öne çıkan noktalar şöyle:
 
• Şirketlerin ve bankaların 2014 2. Çeyrek sonuçlarını açıklamaları 21 Temmuz’da Türk Telekom ile başlayacak ve 19 Ağustos’a kadar devam edecek. 2014 2. Çeyrek’te özellikle bankaların finansal durumuna bakıldığında, bankaların karlarında yavaş kredi büyümesi ve düşük sermaye piyasası işlem geliri sebebiyle yıllık bazda  %14’lük bir daralma bekliyoruz.
 
• Raporda, bankalar arasında Akbank ve İş Bankası’nın karlarının çeyreksel bazda en çok artması bekleniyor. TSKB ve Albaraka’nın operasyonel olarak güçlü bir 2.çeyrek geçirdigi tahmin ediliyor. Bank Asya’nın ise net zarar açıklanması bekleniyor.
 
• Finans sektörü haricindeki şirketlerde ise genel olarak yıllık bazda %8’lik bir FAVÖK büyümesi öngörülmekte. Akenerji, Pegasus, Petkim ve GYO şirketlerinin ise negatif FAVÖK büyümesi açıklaması bekleniyor.  Karlılıkta ise Petkim, Tüpraş, Türk Telekom ve Aygaz’ın karlarının 2. çeyrekte yıllık bazda en çok artması beklenmekte. Bizim Toptan, Doğuş Otomotiv ve GYO şirketleri karlarında ise yıllık bazda bir azalış tahmin ediliyor.
 
• 2. çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından çimento, metal ve madencilik ile petrol ve doğalgaz sektörleri karlılıklarının yukarı yönlü revizyonlarının devam etmesi bekleniyor. Cam sektöründeki şirketlerin son dönemde aşağı yönlü revize edilen karlılıklarının tekrar yukarı yönlü revize edilmesi tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recep 19 Temmuz 2014 00:31

    goodyear karını yukseltecek gibi görünüyor 100tl geçmesi surpriz olmaz

  • hAŞŞAŞİ18 Temmuz 2014 20:23

    Arap ölmüş Filistin batmış kimin neyine sadece Tr de felaket...Yabancı güzel mal kaptı eksi bile kapattırmadılar...Türkiye nin Filistin için eylem ve söylemine Pensilvanyalı HAŞHAŞİ den tık yok neden acaba? O da Merkel gibi İsrail i mi tutuyor ne?

  • cenk18 Temmuz 2014 19:37

    Endex 110.000 bedelsiz potansiyelli hisselere yönelin...6 aylıkta yüksek kar gelecek hisselere yönelin EGEEN

  • dedikleri bu18 Temmuz 2014 16:44

    özetle satıp çıkın paranızı borsada kaybetmeyin demek istemişler herhalde.