E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜnlü yazar Salman Rüşdi'ye bıçaklı saldırı---

Ünlü yazar Salman Rüşdi'ye bıçaklı saldırı

Ünlü yazar Salman Rüşdi'ye bıçaklı saldırı
12 Ağustos 2022 - 20:07 borsagundem.com

Hint asıllı İngiliz yazar ve romancı Salman Rüşdi, New York'taki bir etkinlik esnasında saldırıya uğradı. New York eyalet polisinden yapılan açıklamada, Rüşdi'nin boynundan bıçak darbesi aldığı bildirildi.

Yazdığı kitaplarla  protestolara maruz kalan ve ölüm tehditleri alan Salman Rüşdi saldırıya uğradı.

“Şeytan Ayetleri” kitabının yazarı Salman Rüşdi’nin New York’ta katılacağı Chautauqua Enstitüsü’nün düzenlediği etkinlik öncesi bıçaklı saldırıya uğradığı ve boynundan yaralandığı bildirildi. Rüşdi’nin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İran’ın lideri Humeyni, düşünceleri ve yazıları nedeniyle Rüşdi için ölüm fetvası vermiş, öldüren kişilere 3 milyon doların üzerinde ödül vereceğini açıklamıştı. Rüşdi’nin “Şeytan Ayetleri” kitabı, 1988’den beri İran başta olmak üzere birçok İslam ülkesinde yasak.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KSÇ13233314 Ağustos 2022 17:52

    Yüce ALLAH ın buna ölene kadar öyle sıkıntılar versin ki keşke ölsemde kurtulsam dese.

  • baran14 Ağustos 2022 13:09

    Bu Hintli Münafık gerçekte Hindistan da akıllara zarar komedi konusu olacak bir çok tapıcı var iken (Maymuna, Fareye, Yılana Öküze  sayısız vs.)  Çivinin üzerinde oturup dilenen zavallı fakirlere kadar!  Neden Kuran ı hedef yapmış çok açık.  Kuran insanları uyandırıyor aklını başına getiriyor.  Aşırı tepki göstermek yerine sabır ve sakinlikle bu karaktersizin iddia ve alaylarını cevaplayacak insanlar ve alimler (var)  de kitap yazsaydı bu alçak bu kadar ünlü bile olamazdı!  Kuran mucizeler kitabıdır.  Ama samimiyetle inananlar için. Gerçekte samimiyetini ihlasını kaybeden kişiyi ise (ayette olduğu gibi) saptırabilir de.   Amerika da derin devletin izni haberi olmadan bu tür bir cinayet olamaz.  Gerisi laftır. 

  • KASIM YANTIR13 Ağustos 2022 19:24

    Bıçak darbesini fena almış ve sinirleri kesilmiş tek gözünün körolma ve kısmı felç tehlikesi varmış.ALLAH belesını vermiş daha da sağlık sorunları ile bu dünya da açı çeke çeke sürüne sürüne geberececek ve bir hayvan lesi gibi ölüsü gömülecektir.

  • burhan13 Ağustos 2022 14:27

    Belasını buldu.

  • baran13 Ağustos 2022 13:11

    Maksat öldürmek olsa çoktan öldürülürdü!   Bunlar tiyatro!  Tekrar bu soytarıyı gündeme getirip küreselci soytarılar bunu cilalasın ateizme taraftar toplamış olsun.  Çünkü   Kuran ı  asla geçemediler.   Öyle ki fetoş a neler neler söyletmişlerdi! Türlü türlü alçaklık ve yalanlarınıza rağmen   ne halt ederseniz edin hep rezil perişan olacaksınız.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN13 Ağustos 2022 11:55

    Bence öyle kolay kolay gebermesini istemem.önce bu dünya da en kötü hastalıklara yakalanlansın yıllarca sürünsün daha sonra yüce ALLAH ona gerekeni yapacaktır kimse merak etmesin.

  • KILIÇ13 Ağustos 2022 09:20

    milletin diniyle imanıyla ugraştınmı akıbetin beter olacagını bilmelisin.

  • Tufan13 Ağustos 2022 09:03

    Gebermesi duasıyla. Şeytan ayeti diye birşeyi uyduran şeytanın uşağı cehennem odunu. Güya iran şiası da bunun ölümüne ödül koymuş 1989 da, yersen. Bugün şianın çoğu Kuran için tahrif edilmiş diyor işlerine gelmeyen ayetler için. Şia Suriye de Yemen de ırak da Lübnan da 5 milyon insan katletti ve etmeye devam ediyor. Hüseyin'in intikamını alıyorlarmış. Yersen. Çoluk çocuk öldür kadınlara tecavüz et. Hüseyin RA bu yaptıklarınızdan haşa hangisini yaptı veya kabul eder?

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Ağustos 2022 00:23

    FİRAVUNUN OĞULLARINDAN BU ZAAT HEM BU DÜNYA DA HEM DE AHİRETTE GEREKEN CEZAYI YÜCE ALLAH VERECEKTİR.KİMSE MERAK ETMESİN.

  • AHMET ÖZBİR13 Ağustos 2022 00:15

    "ŞEYTAN'IN ASKERİ" geberdiğini BorsaGündem'den öğrenmem dileğiyle...

  • BİRİSİ12 Ağustos 2022 22:10

    Bütün dünya bu vahşeti görünce müslümanlarla ilgili olumsuz şeyler düşünüyor. Sonra islamifobi var diye bağırıyorlar. İslamifobiyi islamcılar yaratıyor..

  • BİRİSİ13 Ağustos 2022 08:51

    Kazım üstteki yorumları okuduğunca İslamcıların nefretini anlamak zor olmuyor. Olayın bir müslüman tarafından yapıldığı belli oldu.

  • Kazım 13 Ağustos 2022 00:21

    Daha olayın kim tarafından yapıldığı bilinmeden müslümanlara bu vahşeti yakıştırman günah olarak sana yeter

  • Erkam 12 Ağustos 2022 21:50

    Yüzünden nur akıyor :))

  • İmran 12 Ağustos 2022 21:07

    Bütün yaşamı boyunca her an öldürülme korkusu duymak; onun dünyadaki cezasıydı.