E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiÜnlü yatırımcı Mobius’tan hisse önerisi---

Ünlü yatırımcı Mobius’tan hisse önerisi

Ünlü yatırımcı Mobius’tan hisse önerisi
09 Mart 2023 - 10:40 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, çip üreticilerinin hisselerine büyük yatırım yaptığını açıkladı.


Mobius Capital Partners’ın kurucularından Mark Mobius, ABD ve Çin’in çip sektöründeki yatırımlarını artırması sebebiyle çip hisselerine büyük yatırım yaptığını belirtti.

Mobius Perşembe günü Bloomberg TV ile yaptığı bir röportajda, çip üreticileri "portföyümüzde sahip olduğumuz bir numaralı kategori" açıklamasını yaptı.

Hem ABD’nin hem de Çin’in, çip üretimine büyük miktarlarda para yatırdığını söyleyen Mobius, bu sebeple çip sektörünün başarılı olacağını da sözlerine ekledi.

Yükselen faiz oranlarının 2022'de artmasının ardından çip stokları 2023'e harika bir başlangıç yaptı. Örneğin, Philadelphia Yarı İletken Endeksi, S&P 500 Endeksi'ndeki yüzde 4'lük artışa kıyasla bu yıl yüzde 20 arttı.

“Tayvan Semiconductor Manufacturing Co. ve Güney Kore'den Samsung Electronics Co. gibi küresel liderlere ev sahipliği yapan Asya, sektörün gelişen görünümünden faydalanmak için birincil konumda.” diyen Mobius, Çin ve Endonezya’nın da bu alanda görünümünün "iyi" olmaya devam ettiğini söyledi.

Çin Mobius’un uyarılarını yalanladı

 

Ünlü yatırımcı Mobius’tan yeni Bitcoin kehaneti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)