E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÜnlü yatırımcı Mobius'dan Türk Lirası tavsiyesi---

Ünlü yatırımcı Mobius'dan Türk Lirası tavsiyesi

Ünlü yatırımcı Mobius'dan Türk Lirası tavsiyesi
26 Haziran 2018 - 09:56 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Mobius, Türk Lirası'nın ucuz olduğunu ve alım tavsiye ettiğini belirtti

Ünlü yatırımcı ve Mobius Capital Kurucusu Mark Mobius, İstanbul'da Sabancı Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Finansal Piyasaların Geleceği konferansında konuştu.

Mobius, gelişmekte olan ülkelerdeki yüksek büyüme hızına dikkati çekerek bu ülkelerde volatilite sorununun sürdüğünü söyledi.

Gelişme ihtimali olan (Frontier Markets) tanımından söz eden Mobius, Afrika ülkelerinin küresel ekonomi için gelecek vadettiğini kaydetti.

Türk lirasında son dönemde yaşanan düşüşü müşterilerinin kendisine sorduğunu aktaran Mobius, TL'ye ilişkin karamsar olmadığını söyledi. Mobius, "Avro veya dolarınız varsa hala varlık alabilirsiniz, yatırım yapabilirsiniz. Hala para kazanabilirsiniz. Zayıf para birimi her zaman kötü bir şey olmak zorunda değil." dedi.

Mobius, "Pek çok insan Afrika’nın geri planda olduğunu sanıyor. Ancak Afrika’da birçok ülke inanılmaz gelecek vadediyor. Özellikle gelişme ihtimali bulunan ülkeler sıralamasında ilk 10 ülkenin 5’inin Afrika ülkesi olduğunu görüyoruz." bilgilerini verdi.

Alibaba.com'un günde 25 milyar dolarlık satış rakamına ulaştığı bir dünyada iş yapış türlerinin internet üzerinden yürüdüğünü hatırlatan Mobius, teknolojinin ucuzladığını söyledi.

Günümüzde Hindistan'da 25 dolara akıllı cep telefonu satıldığını aktaran Mobius, enformasyon trafiğinin baş döndürücü hızda olduğunu hatırlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ?26 Haziran 2018 13:00

    Gel Mabius gel....Sana TL satayım hemi de geçen hafta merkezin matbaasından çıkanlardan...Yeni emisyonlardan....Yalnız sende dolar getir...Mümkünse araplardan gelenler gibi kırışık eski püskü olmayanlardan olsun...

  • Jale26 Haziran 2018 11:53

    heme gidip TL alayaım. ama ne satacağım?

  • baturayersin26 Haziran 2018 12:55

    ne yapıcaksın parayı ne işin var parayla makarna var ekmek var belediye veriyor