E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü yatırımcı Gross: Hisselerde boğa piyasası ek genişleme ile sürdürülemez---

Ünlü yatırımcı Gross: Hisselerde boğa piyasası ek genişleme ile sürdürülemez

Ünlü yatırımcı Gross: Hisselerde boğa piyasası ek genişleme ile sürdürülemez
15 Ekim 2019 - 15:30 borsagundem.com

Ünlü Amerikalı fon yöneticisi Gross, hisse senetlerinde boğa piyasasının merkez bankalarının ek genişlemesiyle sürdürülemeyeceğini öne sürdü.

Pimco ve Janus Henderson'un eski fon yöneticisi Bill Gross, internet sitesinde kaleme aldığı yazısında “Önemli mali destek olmadıkça, negatif faizlerden kaynaklı ekonomik ve varlık desteği sonuna ulaşmış olabilir.” dedi.

Küresel olarak yavaş ekonomik büyümeye hazırlanılması gerektiğinin altını çizen Gross, piyasada çift haneli kazançlarla geçen aylar ve yılların geride kaldığını belirterek, “Yüksek faizli, güvenli şekilde temettü ödeyen hisse senetleri akıllı bir yatırımcıların sahip olmaya başlaması gereken şey.” dedi.

Ünlü fon yöneticisi, hisse senetlerinde boğa piyasalarının düşük reel faizlerden doğduğunun altını çizdi ve geçen on yılın tarihi yükselişinin tohumunun da “sıfıra doğru yolculuk” ile atıldığını ifade etti.

Gross, hisse senetlerinde boğa piyasasının muhtemelen merkez bankalarının ek genişlemesiyle sürdürülemeyeceğini çünkü yetkililerin negatif sıfır veya sıfırın altındaki faizlerin negatif etkileri konusunda bilinçlendiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)