E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜnlü yatırım şirketine dolandırıcılık suçlaması---

Ünlü yatırım şirketine dolandırıcılık suçlaması

Ünlü yatırım şirketine dolandırıcılık suçlaması
10 Ağustos 2017 - 10:45 borsagundem.com

Kanada’nın önde gelen yatırım şirketlerinden Catalyst Capital’den bazı isimler hakkında soruşturma başlatıldı.

BORSAGUNDEM.COM

6 milyar Kanada doları (yaklaşık 4.7 milyar ABD doları) tutarında varlıkları yöneten Kanada’nın en önemli yatırım şirketlerinden Catalyst Capital dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Ünlü ekonomi gazetesi Wall Street Journal’ın haberine göre, Kanada’da Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu'na dört kişi yatırım şirketi hakkında şikayette bulundu. Haberde suçlamanın içeriğine değinilmezken, suçlanan kişilerin sorgulandığı bilgisi yer aldı.

Dolandırıcılıkla suçlanan şirketin büyük ortağı Callidus Capital ise iddiaları "yalan" olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada, şikayetçilerin daha önce de garanti şartları yüzünden Callidus Capital’e asılsız iddialarla dava açan kişiler olduğu ifade edildi, rastlantıya dikkat çekildi! 

Callidus Capital hissedarı olduğu Catalyst Capital’e yönelik iddiaların da tutarlı olmadığını öne sürdü. Söz konusu 4 kişinin piyasayı manipüle ettiğini ileri süren şirket, konuyla ilgili olarak yetkililerle görüştüklerini, soruşturma sonucuna göre her bir şikayetçi hakkında 5 milyon Kanada Doları tutarında tazminat davası açmayı düşündüklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)