E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü stratejist Eylül korkularına rağmen borsalarda hedef yükseltti---

Ünlü stratejist Eylül korkularına rağmen borsalarda hedef yükseltti

Ünlü stratejist Eylül korkularına rağmen borsalarda hedef yükseltti
08 Eylül 2021 - 11:50 borsagundem.com

Yılın borsaların en karamsar dönemi olan Eylül ayı piyasa çevrelerinde geri çekilme beklentilerin yol açtı. Ancak 34 milyar dolarlık varlığı yöneten Art Hogan borsaların yıl sonuna kadar yükselmesini beliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eylül ayı tarihsel istatistiklere bakıldığında hisse senetleri için uğursuz bir ay olarak görülür. Ancak menkul kıymetler firması National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan tüm bu karamsar beklentilere rağmen S&P 500 Endeksi’ndeki yıl sonu hedefini %7 artırdı.

Hogan CNBC’deki röportajında boğa piyasası tezini açıklarken ikinci çeyrekte gelen güçlü bilanço rakamlarını ve Kovid-19’un delta varyantına ilişkin vakaların muhtemelen pik yapmaya yaklaştığını söyledi.

Baş stratejist, “Eylül bize yeniden başlama şansı veriyor. Aslına bakılırsa ben ekonomik aktivitenin Eylül ayında yükseleceğini düşünüyorum ve bana kalırsa bu ekonomik aktivite genellikle Eylül ayı sürecinde veya çevresinde genellikle maruz kaldığımız olumsuz duyarlılığın bir kısmını savuşturacaktır” ifadelerine yer verdi.

34 milyar dolarlık varlığı denetleyen Hogan, ayın ilk işlem gününde S&P 500 hedefini 4.400'den 4.700'e yükseltti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre S&P 500 Endeksi geçtiğimiz günü 15 puan düşüşle 4.520 seviyesinden kapandı. Endeks halen rekor seviyesine %1 uzakta seyrediyor.

Hogan röportajında, “Bu yıl bilanço ve bilanço beklentilerinin yükselmeye devam ettiği yıllardan birisi oldu ve bu sebeple yıl sonu hedeflerimizi yükseltiyoruz” dedi.

Borsa uzmanı Eylül ayında görülmemiş büyüklükte mali ve parasal teşvikler tarafından desteklenen ekonomik toparlanmanın tarihsel negatif trendleri gerileteceğine inanıyor. Hogan ayrıca delta varyantlarının zirve noktasına ulaşmasının beklentisini taşıyor. Baş stratejist zirve sonrasında vaka sayılarında düşüşler başladığında hisse senetleri için talebin de artacağına dikkat çekiyor.

Hogan olumsuz tarihsel verilere ve geri çekilme riskine rağmen pandemi sürecinde oluşturduğu oyun planına sadık kalacağını belirtti. Borsalarda büyüme odaklı hisselerle ekonomik döngüden yararlanacak hisselere eşit ağırlıkta yatırım yapan Hogan piyasaların hızlı rotasyonu karşısında inşa edilebilecek en iyi oyun planının bu ‘halter stratejisi’ olduğunu söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre halter stratejisi yatırımcıların portföylerinde çeşitlendirmenin sağlanması için sıklıkla kullanılan stratejilerden birisi. Söz konusu stratejiye göre yatırımcılar zıt iki uçtaki alanlarda yatırım yaparak (değerinin altındaki hisselere karşı büyüme odaklı hisseler gibi) daha ılımlı hisselerdeki yatırımlarını boş bırakıyorlar. Portföyün görünümünün halter biçimini alması sebebiyle söz konusu yöntem halter stratejisi (barbell strategy) olarak adlandırılıyor.

Art Hogan röportajının sonunda, “Halter stratejisinin bir ucunda büyüme odaklı hisseler var ve bulut güvenlik, 5G ve bulut bilişim gibi alanlarda yatırımlarınızı buraya yapabilirsiniz. Diğer uçta ise finans, sanayi ve ham madde gibi ekonomik açıdan hassas ve ekonomik döngüyle bağlantılı hisseleri tercih etmek istersiniz” dedi.

 

Yeni doğan girişimlerin istihdamdaki payı yüzde 5'e yükseldi

 

Küresel risk iştahında kısmi zayıflama görülüyor

 

Bitcoin dakikalar içerisinde yüzde 17 düştü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)