E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÜnlü kurumdan Dolar-TL raporu---

Ünlü kurumdan Dolar-TL raporu

Ünlü kurumdan Dolar-TL raporu
11 Şubat 2020 - 13:42 borsagundem.com

Kurumun kaleme aldığı raporda TL'nin dolar karşısında değer kaybedebileceği belirtildi

Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasa Ekonomisti Jason Tuvey tarafından kaleme alınan raporda, TL'nin yıl sonunda dolar karşısında yaklaşık %20 oranında değer kaybedebileceği belirtildi.

Türk yetkililerin son haftalarda TL'yi kontrol altında tuttuğu ancak bunun uzun sürmeyeceği vurgulanan raporda, "2020 sonunda Lira dolar karşısında %20 kadar değer kaybedebilir" ifadesi yer aldı.

Dolar/TL kurunun geçen bir kaç haftadır 6'ya yakın dar bantta hareket ettiği hatırlatılırken, cuma günü bu eşiğin yukarı yönlü kırıldığı, Türk otoritelerinin de swap adımları attığı ifade edilerek, "Bu hamle, spekülatif atakları engellemek için atılmış bir adım olarak görüldü" dendi.  

Geçen yıl da benzer adımların atıldığı hatırlatılarak müdahalenin işe yaramayabileceği belirtildi ve "Birincisi makro ekonomik dengesizliklere neden olacak... İkincisi politika yapıcıların TL'yi savunmak için gereken "ateşleyiciler' sınırlarına geldi... Yetkililer TL üzerindeki kontrolünü sonunda kaybedecek" dendi. 

Yıl sonunda doların yaklaşık % 20 civarında değer kazanarak 7.5'e yükselebileceği öngörülerek, "Bu nedenle de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rotasını değiştirerek bu yılın sonlarında yeniden faiz artıracağını düşünüyoruz" ifadesi yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Manipulation11 Şubat 2020 18:17

    Dolar 2019 sonu 10 TL diyordu Mahfi. Bu iddialarında tabanı yok. Dolar zaten 6 TL olarak yeterince yüksek. SWAP ataklarında faiz yükseltme, atak sahiplerine 10 milyar dolara patladı. İstemezler tabi. Faiz düşecek, enflasyon düşecek, cari açık kapandığı için dolara talep eskisi gibi değil. 6.5 - 6.7 olur en fazla. ABD seçimi sonrası oda düşecek. Trump FED'e zaten faizleri düşür diye baskı yapıyor.

  • Hayal/Gerçek11 Şubat 2020 20:37

    Çok doğru bir tez bugün itibariyle 150 BİN TL olan reno CLİO da yıl sonuna 100 bin falan olur

  • MELTEM GÜZELBAHAR11 Şubat 2020 17:29

    bu normal şartlarda yılsonu dolar kuru 7,50 TL.burası Türkiye yarın bir gün abd veya rusya ile bir kapıştınmı dolar 8-9-10 TL dahi olur.fakat hiç bir şey olmazsa da 7,50 TL lkesin çünkü sürekli faiz indirilmekte enflasyon ise gercekte yüksek.borsa da yakında büyük bir patlama beklemekteyim aşağıya doğru.

  • Fener hedef 11 Şubat 2020 16:05

    Şubat sonu 650 yıl sonu 720 olur faizi çok aşırı düşürmek hata gerçek enflasyon yüzde 40

  • Bika11 Şubat 2020 15:17

    Parasını dövizde tutanlar ne faize ne de borsaya gelir, doların 2020 sonu hedefinin 7,5 olduğuna inanırsa.