E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÜnlü fon yöneticisi uyardı: Kripto para tam olarak lale soğanı ticareti---

Ünlü fon yöneticisi uyardı: Kripto para tam olarak lale soğanı ticareti

Ünlü fon yöneticisi uyardı: Kripto para tam olarak lale soğanı ticareti
27 Temmuz 2021 - 18:13 borsagundem.com

Dünyanın en önemli hedge fonu yöneticilerinden birisi olarak kabul edilen Man Group’un CEO’su Luke Ellis kripto para ticaretini 17. yüzyıl lale soğanı ticaretine benzetti. Ellis kripto paraların asli değeri olmadığı belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en fazla listelenen hedge fonu yöneticisi kripto paraların hiçbir asli değeri olmadığını ancak vahşi fiyat değişimlerinin şirketi için çok fazla ticaret fırsatı sağladığını açıkladı.

Man Group’un CEO’su Luke Ellis Financial Times’a verdiği röportajda son günlerde kripto para piyasalarında görülen ironiye işaret ederek piyasadaki hareketlilikten nihai olarak fayda sağlayanların büyük oranda şüpheci davranan yatırımcılar olduğunu belirtti.

Ellis röportajında, “Kripto paralara bir bütün olarak bakarsanız saf bir ticaret enstrümanı olduğunu görürsünüz. Hiçbir asli değeri yok. Tam olarak lale soğanı ticareti” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Ellis’in bu referansı 17. Yüzyılda Hollanda’da gerçekleşen lale balonuna işaret ediyor. Söz konusu dönemde lale soğanı aşırı değerlenmiş ve dünyanın ilk balon piyasasını oluşturmuştu. Lale borsasının zirve yaptığı dönemde tek bir lale soğanı Amsterdam’da üst düzey bir ev fiyatına satılıyordu.

127 milyar dolarlık müşteri varlığını yöneten Man Group piyasalardaki fiyatlandırma anomaliliklerinden ve eğilimlerinden kâr elde etmeyi hedefleyen nicel nicel ticaret modellerini kullanmasıyla biliniyor. Ellis, kripto para birimlerinin bugün 15 bin hisse senedi ve binlerce kredinin üzerine işlem yaptıkları muhtemelen 800 pazardan biri olduğunu söyledi.

Ellis, “Modellerimizde piyasaya ne olacağına bağlı olarak uzun veya kısa vadeli olmayı seviyoruz. Bununla birlikte piyasa likiditesinin ticaret yapmanızı istediği sürece severek ve büyük miktarlarda uzun ve kısa vadeli yatırımlarla ticaret yapacağız. S&P 500 vadelilerinden suşi pirinci vadelilerine kadar her şeyin ticaretini yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ancak Ellis, Man Group'un kripto para birimleriyle uğraşmasının bu piyasadaki varlıkların "varlık yönetimi ürünü" oldukları anlamına gelmediğini söyledi. Ellis varlık yönetimi ürünlerinde fonlara sahibi olan yatırımcılar varlıkların bir değer belirttiğine dikkat çekti. Hedge fonu yöneticisi kripto para birimlerinin birçok kez yukarı ve aşağı gittiği için takas edilen şeyler olduğunu söyledi.

Finans dünyasındaki birçok kişi gibi Ellis de kripto para birimlerini destekleyen blockchain teknolojisinin ödeme sistemlerinin verimliliğini artırma potansiyeline inanıyor. Ancak coinlerin sonsuza kadar "tedarikleri sınırlı bir araç" olacağı fikrini kabul etmiyor. Ellis, “Sonsuz sayıda farklı kripto para birimine sahip olabilirsiniz. Herkes her an farklı bir kripto para birimini başlatabilir” dedi.

Hedge fonu yöneticisi kripto paralar üzerindeki tüm şüphelerine karşın yatırımcıların doğru ya da yanlış da olsa kripto para birimlerini enflasyona karşı potansiyel bir koruma fikrine empatiyle yaklaşıyor. Ellis, “Müşterilerin endişe duyduğu bir numaralı konu enflasyondur” diyerek bu tür kaygıların sürmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Ellis röportajının sonunda, “Bence merkez bankaları kontrolü kaybedene kadar çok düşük oranlı faizlerin olduğu bir dünyada kalacağız ve kontrollerini kaybettiklerinde hiçbir şey eğlenceli olmayacak. Ticaret yaptığımız bazı stratejiler üzerinden çok iyi işler yapabiliriz. Ama bu doğru olduğu anlamına gelmez” açıklamasına yer verdi.

 

Bitcoin'de tehlike çanları mı?

 

Musk ve Saylor twitlerinin Bitcoin'e etkisi ölçüldü

 

Kripto para borsaları Çin'den çıkıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum27 Temmuz 2021 21:47

    Lale nin bir ederi  var Kripto nun değerini yapay zeka bilgi işlemcileri  belirliyor.  fareli köyün kavalcısı masalında  kavalının peşine düşen çocuklar gibi bu boş işlerin peşine düşmekteler. 

  • Ahmet Doğan27 Temmuz 2021 19:59

    Dünyada lale devri yaşanıyor demek ki

  • 😁27 Temmuz 2021 18:58

    Oldu mu şimdi lale falan.Hollanda daki lale borsası avrupayı bir dönem kasıp kavurmuştu.Sonra alanın elimde kaldı. Ondan bahsediyor.