E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü fon yöneticisi Terry Smith: Ekonomik toparlanma çoktan satın alındı---

Ünlü fon yöneticisi Terry Smith: Ekonomik toparlanma çoktan satın alındı

Ünlü fon yöneticisi Terry Smith: Ekonomik toparlanma çoktan satın alındı
13 Ocak 2022 - 11:42 borsagundem.com

39 milyar dolarlık varlığın yöneticisi Terry Smith, ekonomik toparlanma hisselerinin ve değerinin altındaki hisselerin 2022 yılında kaybettireceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz fon yöneticisi Terry Smith yatırımcıların değerinin altındaki hisse senetlerinden ve ekonominin yeniden açılmasına odaklanan hisselerden uzaklaşması gerektiği konusunda uyardı.

Dev fon şirketi Fundsmith firmasının Fundsmith Hisse Senetleri Fonu Başkanı Smith yatırımcılara gönderdiği yıllık mektubunda değer ve yeniden açılma türünden hisse senetlerinin ne zaman güçlü performans göstereceğini tahmin etmenin zor olduğunu söyledi. Bloomberg International’ın haberine göre Smith ayrıca pandemi sonrası ekonominin yeniden açılmasından faydalanacak havayolu ve otelcilik gibi şirketlerin borsalarda halihazırda değerlendiğini açıkladı.

Smith yatırımcı notunda, “Genel olarak işletmelerin geri dönüş karakteristiği devam ediyor. İyi sektörler ve işletmeler iyi olmaya devam ediyor ve kötü getirileri olan işletmeler de sürekli olarak zayıf getirilere sahip” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Smith’in 28,9 milyar sterlin (39,4 milyar dolar) serveti yöneten fonu 2021 yılında %18,6 civarında getiri sağladı. Perakende yatırımcılar çevresinde oldukça ünlenen Smith’in geçen yıl elde ettiği kişisel getiri ise 35,6 milyon sterlin (48,6 milyon dolar) civarındaydı.

Ünlü fon yöneticisinin değerinin altındaki hisselere ilişkin görüşleri diğer fon yöneticilerinin yatırımlar konusundaki fikirlerine uyuşmuyor. Zira yatırımcıların büyük çoğunluğu 2022 yılında değer hissesi olarak bilinen bu hisselerin büyüme odaklı hisselere göre daha cazip olduğu konusunda birleşiyor.

Hisse senetlerine yönelik bu iki yatırım stratejisi de 2021 yılında ABD borsalarında %20 getiri sağladı. Ancak daha öncesi düşünüldüğünde büyüme hisselerinin çok daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Özellikle teknoloji hisselerinin yükselişiyle birlikte büyüme hisseleri son birkaç yıldır oldukça güçlü getiriler sağladı.

Son birkaç ay içinde, dünyada çok daha fazla insanın Kovid-19 aşısı olmasıyla havayolları ve otelcilik firmaları gibi normale dönüşten yararlanan şirketlerin hisseleri, salgınla ilgili olumlu haberler de birlikte yükselişe geçti. Genellikle evde kalma önlemlerinden yararlanan teknoloji firmalarının hisseleri ise düşüşe geçti.

Smith bu trendi takip etmenin ihtiyatlı bir fikir olmadığını söylüyor. Fon yöneticisi, “Gerçekten de ucuz bir değer veya yeniden açılma hissesini belirleseniz ve bu hisseye dönerek kâr aramayı hedefleseniz dahi bu yatırım uzun vadeli bir yatırıma dönüşmeyecektir” ifadelerine yer verdi. Smith 2022 yılı için öngörülerini açıklarken de tüm göstergelerin enflasyonun kalıcı olacağını işaret ettiğini belirtti.

Borsalarda yeni normale geçişin 3 işareti

 

Ev için kredi çekti, elindeki parayı hisseye yatırdı...Milyarderlik kararı!

 

Cramer: Borsalar iyi haberleri görmezden geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)