E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü ekonomistten kaygı verici yorum!---

Ünlü ekonomistten kaygı verici yorum!

Ünlü ekonomistten kaygı verici yorum!
14 Ocak 2014 - 08:59 borsagundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz göre, ABD’nin son gelen zayıf istihdam verileri kaygı yaratıyor

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, ABD’de 2014’te ekonomik canlanma beklentisinin zayıf olduğunu düşünüyor. CNBC’de konuşan Stiglitz, “Çok güçlü bir yıl geçireceğimiz, Lehman Brothers’dan 5 yıl sonra gerçekten değişeceğimiz olasılığı zayıf” dedi.

Stiglitz’e göre ABD’nin son gelen zayıf istihdam verileri bu kaygının altını çiziyor.

Stiglitz, bu verinin sadece düşük olmadığını, ülkenin gereksiniminin de çok altında olduğunu kaydederek, asıl kaygı verici konunun, çalışan ve aktif olarak iş arayanların oluşturduğu istihdama katılım oranının 1978’den beri en düşük düzey olan yüzde 62.8 olarak gelmesi olduğunu söyledi.

Fed’in 2008’de başlattığı ve ABD ekonomisine 3 trilyon dolar pompaladığı parasal genişleme politikasının, ülke içinde ekonomiye fazla bir katkısı olmadığını, daha çok küresel bir olay haline geldiğini söyleyen Stiglitz, ”Bunun yeni iş yaratmaya katkısı çok az, bize gereken mali teşvik, onun da alamıyoruz” dedi.

Geçen ay Fed’den gelen 10 milyar dolarlık aylık tahvil alımı azaltma kararına karşın, asıl sorunun azaltma değil faizlerin yönü olduğunu söyleyen Stiglitz, “Fed, faiz oranlarını işgücü piyasası düzelene kadar sıfıra yakın tutacağını söyledi. İşgücü piyasasına bu kadar odaklanmaları göz önüne alınırsa, faiz oranlarının 2014 de yükselmesi olasılığı çok az” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)