E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜNLÜ & Co, Petkim’in 51 milyon dolarlık satış işlemine aracılık etti---

ÜNLÜ & Co, Petkim’in 51 milyon dolarlık satış işlemine aracılık etti

ÜNLÜ & Co, Petkim’in 51 milyon dolarlık satış işlemine aracılık etti
25 Mart 2016 - 14:17 borsagundem.com

ÜNLÜ & Co geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Soda Sanayii’nin 100 milyon dolarlık satışın ardından, PETKİM’in 51 milyon dolarlık pay senedi satışlarına aracılık etti

Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, Mart ayında birbiri ardına başarılı blok satış işlemlerine imza attı. Geçen hafta Anadolu Cam’ın Soda Sanayii’deki sermayesinin yüzde 9.7’sine denk gelen payının (100 milyon dolar) satışını gerçekleştiren ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş, (ÜNLÜ & Co) Perşembe günü de SOCAR Turkey Enerji A.Ş.’nin (SOCAR Turkey) PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş (PETKİM) sermayesinin yüzde 2,75’ine denk gelen payının satış işlemini Borsa İstanbul’da başarılı bir şekilde tamamladı. 41 milyon 278 bin adet paya denk gelen satışın değeri ise 51 milyon dolar oldu. ÜNLÜ & Co, geçen yıl da PETKİM’in 56 milyon dolarlık ve 25 milyon dolarlık işlemlerine aracılık ederek şirket sermayesinin yüzde 5’ine denk gelen payının satışını gerçekleştirmişti.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü, yaptığı açıklamada, grubun bünyesinde yer alan ÜNLÜ Menkul aracılığı ile Mart ayında başarılı ve büyük çapta ikinci bir işleme imza attıklarını söyledi. Mahmut L. Ünlü:

“Sanayimizin devi konumundaki PETKİM’in, blok satış işleminde büyük bir başarı elde ettik. 51 milyon dolar değerinde 41 milyon 278 bin adet pay satıldı. Bu şirketin sermayesinin yüzde 2.75’ine denk geliyor’’ dedi. Mahmut L. Ünlü, ÜNLÜ & Co olarak Türkiye ekonomisine yön veren işlemlere artan ivme ile devam edeceklerini belirtti.

ÜNLÜ & Co Pay Piyasaları Yönetici Direktörü Kağan Çevik ise SOCAR Turkey’in sahip olduğu hisselerdeki satış işlemlerinin gerçekleştirilmesinde görev almaktan mutlu olduklarını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

‘İş planımızı seneler önce bu tip büyük miktarlı halka arz / blok işlemlerini en etkili şekilde nasıl yaparız sorusuna cevap arayarak oluşturduk. Son altı yıldır da bu sektördeki lider konumumuzu sürdürüyoruz’.

ÜNLÜ & Co, Anadolu Cam’ın 660 milyon lira ödenmiş sermayeli Soda Sanayii'de yüzde 9.7 hissesine denk gelen payının satış işlemini başarılı bir şekilde geçtiğimiz hafta tamamlamıştı. Yabancı ve yerli toplam 44 kurumsal yatırımcıya yapılan satışın değeri 100 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)