E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜnlü CEO'ya mahkemeden 'zina' şoku---

Ünlü CEO'ya mahkemeden 'zina' şoku

Ünlü CEO'ya mahkemeden 'zina' şoku
09 Nisan 2016 - 12:15 borsagundem.com

İzmir’de ünlü yabancı bir tekstil firmasanın CEO’su T.Ş., iki çocuk annesi eşi M.Ş.’yi, başka bir kadınla aldattığı iddiasıyla açılan davada suçlu bulundu

İzmir’de ünlü yabancı bir tekstil firmasanın CEO’su T.Ş., iki çocuk annesi eşi M.Ş.’yi, başka bir kadınla aldattığı iddiasıyla açılan davada mahkeme, tam kusurlu olan kocayı ’zina’ gerekçesinden boşayıp, kadına 160 bin lira tazminat ve 3 bin 500 lira nafaka bağladı.

48 yaşındaki M.Ş. ve 47 yaşındaki T.Ş., 1991 yılında evlendi. Bu birliktelikten iki kız çocukları olan çiftin evlilikleri, 2008 yılında gölgelendi. İddiaya göre T.Ş., evliyken 8 yıl boyunca bir başka kadınla sevgili hayatı yaşadı. Bu durumu öğrenen 2 çocuk annesi M.Ş., büyük kızıyla, iş seyehatine gidiyorum diyen eşini kadınla birlikte evinde bastı. M.Ş., ayrılma noktasına gelen evliliğinde, eşinin bir daha kendisini aldatmayacağı sözü üzerine affetti. Ancak 15 Ocak 2012'de eşinin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu tespit eden M.Ş., bu durumu kızlarına söyledi. Bunu kabul etmeyen koca T.Ş. evi terk etti. Çift bu tarihten sonra ayrı yaşadı.

900 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEDİ
M.Ş., avukatı aracılığıyla evi terk eden eşine karşı üç gün sonra 'Şiddetli geçimsizlik ve zina' suçundan boşanmak ve 400 bin lirası maddi, 500 bin lirası manevi toplam 900 bin liralı tazminat ile kendisine 5 bin lira, 2 kızına da 2'şer bin lira nafaka istemiyle aile mahkemesinde dava açtı.

'ZİNA YAPARAK BENİ ALDATTI'
Genç kadın dava dilekçesinde, "Evlendiğimiz günden beri kendisine sadakatle bağlı kaldım. Yaşamımı eşime ve çocuklarıma adadım. Oysa kendisi benden günden güne uzaklaşmaya başladı. Kendisi sürekli eve geç gelmeye başladı. Sürekli iş seyahatine çıkıyorum diye eve gelmemeye başladı. Başka bir kadınla ilişkisi olduğunu tespit ettim. Maillinde bu kadına attığı mailleri tespit ettim. Gittiği otelde bu kadınla resimlerini ele geçirdim. Beni başka bir kadınla 'zina' yaparak aldattı. Kendisinden boşanmak istiyorum" dedi.

T.Ş., ise avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde eşinin iddialarının asılsız olduğunu belirtip, "Eşime karşı hiç bir kötü söz sarfetmedim. Kendisini aldatmıyorum. Belirtilen mailler siteme izinsiz girilerek alınmış. Aracıma izinsiz konulan dinleme cihazı buldum. 2008 yılında bir bayan arkadaşım yüzünden sorunlar yaşadık. Eşim beni afetti. Çekilen mailler de iş amacıyla çekilmiştir. Bayanlarla şaka yolu diyaloglarım mevcuttur. İşim gereği kişisel bakımıma dikkat ediyorum. Eşim buna bile karışıyordu. Eşim bu güne kadar hiç çalışmadı. Kendisine iki ev ve dükkan aldım. Bunları kiraya verdi. Eşimi ve çocuklarımı seviyorum, evliliğimin devam etmesini istiyorum. Boşanma davası ile yoksulluk nafakasının reddine karar verilsin" dedi.

MAHKEME 'ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK'TEN BOŞADI
Aile Mahkemesi Hakimi, "Davalı koca evliliğin kendisine yüklemiş oluduğu sadakat yükümlülüğünü ihlal etmiştir. Başka kadınlar ile çevresinde yanlış anlaşmalara mahal verecek arkadaşlıklar ve diyaloglar içerisine girerek eşinin onurunu rencide etmiştir. Bu nedenlerle davalı koca ağır kusurlu bulunmuştur. Evlilik birliğinin sona ermesi ile kendisine gelecek olan destekten yoksun kalması ve gerek cismani gerekse ruhani olarak duyduğu acı ve ızdırabı bir nebze olsun dindirmek için davalının davacı kadına maddi ve manevi 120 bin lira tazminat ile 3 bin 500 TL tedbir nafakası ödenmesine, tarafların 'şiddetli geçimsizlik' nedeniyle boşanmalarına, 'zina' yönünden talebin reddine karar verilmiştir" dedi.

YARGITAY 'ZİNA' DEDİ
Genç kadının avukatı kararı temyiz etti. Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, temyiz istemini yerinde bulup, yerel mahkemenin verdiği boşanma davasını 'zina' yönünden verilmesi gerekirken, şiddetli geçimsizlik nedeniyle verilmesini bozdu. Bozma kararı ardından tekrar görülen davada, bu kez mahkeme çifti 'zina' yönünden boşadı. Mahkeme ayrıca kadına maddi ve manevi 160 bin lira tazminat, kadına 3 bin 500 lira ve küçük kızı için de 1500 lira tedbir nafakası bağladı. Takrar temyize giden dava Yargıtay tarafından onananıp kesinleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)