E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü borsa uzmanından Wall Street için kâbus senaryosu---

Ünlü borsa uzmanından Wall Street için kâbus senaryosu

Ünlü borsa uzmanından Wall Street için kâbus senaryosu
07 Haziran 2021 - 17:21 borsagundem.com

ABD borsalarında yükseliş ivmesi devam etse de 625 milyar dolarlık varlığı yöneten ünlü borsa uzmanı Phil Orlando, yükselen enflasyon nedeniyle Wall Street’in yaz aylarında kâbusa yaşayabileceği görüşünü paylaştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

625 milyar dolarlık varlığı yöneten ünlü yatırım uzmanı Phil Orlando borsalarda yükselen enflasyon riski konusunda endişelendiğini belirtiyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Federated Hermes’in Baş Borsa Stratejisti Orlando’ya göre enflasyon ABD Merkez Bankası’nın (FED) beklediğinden daha kalıcı olabilir. Yatırım uzmanı bu durumun Wall Street’i ürkütebileceğini ve yatırımcıları çalkantılı bir yaz dönemine götürebileceği konusunda uyardı.

Orlando CNBC’deki röportajında, “Enflasyon seviyeleri artmaya devam edecek. Bu bazı soru işaretlerine neden olacaktır. FED politika düzenlemelerini Federal Açık Piyasa Komitesi’nde mi yoksa Jackson Hole toplantısında mı yapacak?” sorusuna yer verdi.

Yatırım uzmanı emek ücretlerinde son iki ayda gerçekleşen ciddi artışa dikkat çekti. Orlando’ya göre emtia fiyatlarındaki yükseliş ve tüketicilerin harcama yapmak konusundaki istekliliği de tetikte olunması gereken konular arasında.

Phil Orlando, FED’in piyasa destekleri hakkında, “Bunun olmasından memnun oluruz. Zira piyasadaki durum bol miktarda para harcama isteği uyandırıyor. Ancak bu seviyelerde enflasyon artışı muhtemelen FED’in beklentisinden bir miktar daha agresif” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre enflasyondaki artışın beklentilerin üzerinde olması halinde FED'in kolay para politikasından ayrılması olası. Orlando'ya göre, ABD Merkez Bankası ve FED Başkanı Jerome Powell yaz sonuna kadar geçici enflasyon düşüncesinin dışarısına itilebilir ve beklenenden daha erken politika değişikliğinin yolu açılabilir. Orlando bunun piyasalar için en büyük tehdit olarak gördüğünü söyledi.

Yatırım uzmanı, “Faiz oranlarının enflasyon nedeniyle yükselmesi piyasalar için potansiyel bir risktir ve hisse senetlerinin değerlemeli açısından ıskonto oranı etkisi yaratmaktadır” dedi.

Orlando ayrıca vergi politikalarına ilişkin belirsizliğin de bu yaz yatırımcılar arasında gerginlik yarattığını gözlemliyor. Yatırım uzmanı, “Tüm bu konular bir araya gelirse belki de temmuzun sonu ağustosun başı gibi borsalar için bir uyandırma çağrısı etkisi yaratabilir” dedi.

Tüm bunlara karşın temmuz ayında Kovid-19’a karşı sürü bağışıklığına ulaşılacağını öngören borsa uzmanı hisse senetlerine yönelik hala yapıcı görüşlere sahip.

Orlando, “İkinci çeyrekte gayrisafi yurtiçi hasılanın güçlü bir şekilde %9,2 olacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte birinci çeyrekte %48 artan güçlü şirket bilançolarının yanında ikinci çeyrek bilançolarının da %60-70 oranında yukarıda olacağını da düşünüyoruz. Yani karşımızdaki rakamlar olağanüstü seviyelerde” dedi.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

Piyasaların gözü üzerinde: ECB ne yapacak?

 

Wall Street boğa piyasası için en önemli göstergeyi bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)