E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü borsa uzmanından temmuz uyarısı---

Ünlü borsa uzmanından temmuz uyarısı

Ünlü borsa uzmanından temmuz uyarısı
01 Temmuz 2021 - 14:15 borsagundem.com

Yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat’ın başındaki isim Tom Lee S&P 500’ün mali yılın ikinci yarısında %7 yükselmesini bekliyor. Borsa uzmanı Delta varyantı nedeniyle temmuz ayında borsaların gerileyebileceği uyarısında bulundu


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları temmuz ayına rekor seviyelerde girdi. Ancak New York merkezli küresel borsa araştırmaları ve danışmanlık şirketi Fundstrat’ın Yönetici Ortağı ve Araştırma Birimi Başkanı Tom Lee temmuz ayının aynı şekilde devam edeceğini düşünmüyor. CNBC’nin haberine göre yatırım uzmanı sağlıklı bir geri çekilme beklediği temmuz ayı sonrasında hisse senetlerinin tekrar yükselişe geçeceğini öngörüyor.

Tom Lee Çarşamba günü yaptığı açıklamasında S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedefini 4.300 puandan 4.600 puana çıkardıklarını belirtti. Borsa uzmanı mali yılın ilk yarısında %14 oranında yükselen endeksin geri kalan dönemde %7 yükseleceğini öngörüyor. Lee’nin öngörülerinin doğru çıkması halinde S&P 500 Endeksi yıl sonunda %22 oranında yükselecek. Borsa araştırmaları şirketi FactSet’in verilerine göre en son 2019 yılında %29 oranında yükselen S&P 500 Endeksi bu rakamlarla 2 yılın en güçlü yıllık performansını yakalayabilir.

Lee ilk yarıdaki güçlü bilançoların ardından şirketlerde de olumlu bir eğilim görüldüğünü söyledi. Kalan altı aydaki bilançolarda da yükseliş görülmesini bekleyen borsa uzmanı yatırımcılara hisse senetlerinde “yapıcı” bir portföy stratejisi izlemelerini tavsiye ediyor.

Fundstrat analistleri ayrıca, ekonomik büyümenin güç kazanması, faiz oranlarının sabit kalması, ABD Merkez Bankası’nın nispeten uzlaşmacı politika yürütmeye devam etmesi ve Beyaz Saray'ın mali teşvik önerileri üzerinde hala çalışması gibi sebeplerin de borsalardaki pozitif atmosfere katkı sağlayacağını belirtiyor.

Lee yatırım stratejilerine ilişkin açıklamasında, “Yapıcı olmaya devam etmek için bir sürü neden var” ifadelerine yer verdi.

Ancak borsa uzmanı Kovid-19’un Delta varyantı nedeniyle temmuz ayında boğa piyasası tezlerini tersine çevrilebileceği konusunda uyardı. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre ilk kez Hindistan’da ortaya çıkan ve yayılma hızı çok fazla olan Delta varyantı kısıtlamaları yeniden tetikleyebileceği gerekçesiyle küresel borsalarda endişeyle karşılanıyor.

S&P 500 Vadeli Endeksi Perşembe günü Türkiye saatiyle saat 14:05 itibariyle %0,04 düşüşle 4.287 puandan işlem görüyor. Vadeli piyasalarda 1,6 puan ekside seyreden endeks Tom Lee’nin bir önceki yıl sonu tahminlerinin 13 puan aşağısında seyrediyor.

Temmuz ayında borsaları neler bekliyor?

 

Borsalarda yükseliş için kilit dönem yaklaşıyor

 

Borsa İstanbul'da risk iştahı geri geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdulkadir taşır03 Temmuz 2021 12:56

    Yalan haber aksine arkadaşlar bu sefer kanmayın yükselecek dediginde düşüyor düşecek dediginde yükseliyor kanmayın bu sefer siz verin ellerine

  • ersan01 Temmuz 2021 14:26

    al sana pişkolojıyı bozacak haber..üşak.h.duymasın.pişton patladıderler