E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü borsa uzmanından karamsar tahmin---

Ünlü borsa uzmanından karamsar tahmin

Ünlü borsa uzmanından karamsar tahmin
31 Mayıs 2022 - 17:41 borsagundem.com

‘Shark Tank’ isimli reality show programıyla ünlenen başarılı CEO Robert Herjavec Wall Street’te %20 ila %30 düşüş beklediğini açıkladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar bu yıl yükselen enflasyon ve artan faiz oranları nedeniyle sert bir satış dalgasının etkisi altında. Fox Business’ın haberine göre ünlü yatırımcı Robert Herjavec ABD borsalarındaki satış dalgasının devam edeceğini ve endekslerin dörtte bir oranında düşeceğini öngördüğünü açıkladı.

‘Shark Tank’ isimli televizyon programıyla ünlenen Herjavec, “Dibe hala %20 ila %30 aralığında uzak olduğumuzu düşünüyoruz” dedi. Ünlü yatırımcının S&P 500 Endeksi için en iyi tahmini endeksin 2900 puan civarında gerileyeceği yönünde. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi için de 8500 puan hedefi belirleyen Herjavec borsaların 2020 baharında pandemi nedeniyle yaşadığı düşüşlerden bu yana en sert düşüşlere maruz kalacağını öngörüyor. Herjavec, piyasalarda bol miktarda korku, belirsizlik ve şüphe olduğunun altını çizdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri bu yıl sırasıyla %13 ve %23 düştü. Söz konusu düşüşler ABD Merkez Bankası’nın (FED) ABD’de yükselen enflasyonu frenlemek amacıyla faiz artışına gitmesini, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Kovid-19 pandemisi sonucu oluşan tedarik zinciri krizlerini ve küresel ekonomide yavaşlama korkularını yansıtıyor.

Dünyanın en büyük siber güvenlik şirketlerinden birisinin CEO’su olan Herjavec aynı zamanda birçok özel işletmenin hisse senedine sahip. Herjavec ‘Shark Tank’ isimli reality show programında Mark Cuban gibi yatırım dünyasının isimleriyle birlikte genç girişimcilerin iş modellerini dinliyor, tavsiyelerde bulunuyor ve beğendiği girişimler için melek yatırımcı rolünü üstleniyor.

Ünlü borsa uzmanı röportajında küresel ekonominin karşı karşıya olduğu engellerin altını çizdi. Herjavec, “Küçük işletmeler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Faiz oranları yükseliyor ancak daha büyük konu çalışan sağlamakla ilgili. Personel bulamıyorlar. Personelin işe gelmesini sağlayamıyorlar. Bunun sistem içerisinde kendi kendine düzelmesini beklemek birkaç ay sürecektir” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı ayrıca hastanelerin ve diğer kuruluşların sistemlerini modernize etmeleri gerektiğini ve siber saldırılardan korunmak için bulut bilişim sistemlerini benimsemeleri gerektiğini vurguladı. Herjavec pandemiyi “tarih boyunca iş döngüsündeki en büyük hızlandırıcı unsur” olarak tanımladı.

Herjavec, “Bulut sistemler, e-ticaret, dijital altyapılar... tüm bunların gerçekleşeceğini biliyorduk. Ancak bunun 2 yıl içerisinde gerçekleşebileceğini asla düşünmezdik” ifadelerine yer verdi.

ABD'de tüketici güveni düştü

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ABD'de konut fiyatları yükselişini sürdürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)