E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarÜnlü borsa uzmanı uyardı: Kriptonun soyu tükeniyor---

Ünlü borsa uzmanı uyardı: Kriptonun soyu tükeniyor

Ünlü borsa uzmanı uyardı: Kriptonun soyu tükeniyor
08 Aralık 2022 - 15:46 borsagundem.com

Kripto para birimlerindeki sert düşüşler sektör yatırımcıları dip arayışına doğru itse de ünlü borsa uzmanı Peter Schiff bu dibin hiçbir zaman gelmeyeceğini düşünüyor. Schiff kriptonun ‘soyunun tükendiği’ görüşünde

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para fiyatlarındaki olağanüstü düşüş ve kripto borsası FTX’in iflası ‘kripto kışı’ kavramını geri getirdi. Sermaye yönetim firması Euro Pacific Capital’ın Küresel Baş Stratejisti ve CEO’su Peter Schiff ise bu terimin kripto piyasalarını açıklamak için yeterli olduğunu düşünmüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 2008 Küresel Finans Krizi’ne ilişkin isabetli tahminleri ile ünlenen borsa uzmanı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kripto çağının sona erdiğini söyledi:

“Bu bir kripto kışı değil. Tüm bunlar bir baharın gelmekte olduğunu gösteriyor. Bu görünüm birkaç yıl sonra sona erecek bir kripto buz çağı da değil. Kriptonun neslinin tükenişi.”

Schiff kriptoya ilişkin karamsar görüşlerini ilk kez paylaşmıyor. Geçen yıl, Bitcoin 50.000 dolara ulaştığında ve yukarı doğru ivme durdurulamaz göründüğünde, ünlü borsa uzmanı "100 bin dolara kadar geçici bir hareket mümkün olsa da sıfıra kadar kalıcı bir hareket kaçınılmazdır" demişti.

MoneyWise’ın haberinde Schiff’in portföyünde yer alan önemli yatırım temalarına dikkat çekiliyor:

Altın

Schiff uzunca bir süredir altın yatırımlarının önemli destekçileri arasında. Borsa uzmanı eski tarihli bir açıklamasında, “Dolarla ilgili sorun, içsel bir değeri olmamasıdır. Altın her zaman kendi değerini koruyacak ve altınınızla her zaman daha fazla yiyecek satın alabileceksiniz” demişti.

Schiff kripto neslinin tükenmesi hakkında tweet attığında, altının "yeni bir varlık destekli kripto türüne öncülük etmek için tekrar yükseleceğinin” de altını çiziyor.

Altın, itibari para gibi basılamaz olduğundan güvenli liman statüsüne sahip ve belirsizlik dönemlerinde tipik olarak yatırımcıların taleplerini arttığı bir yatırım alanı. Altın fiyatlarının yükselişi aynı zamanda altın madeni şirketlerinin de daha büyük kârların elde etmesini sağlayabilir. Schiff bu sebeple emtia yatırımlarının dışında altın madeni şirketlerine de portföyünde yer veriyor.

Resesyona dayanıklı gelir hisseleri

Temettü hisse senetleri yatırımcılara pasif bir gelir akışı sağlamak için harika bir yol sunar. Ancak söz konusu hisselerin bir kısmı resesyon dönemlerinde de bir savunma stratejisi olarak kullanılabilir.

Schiff bu sebeple birçok yatırımcının günah hisseleri olarak adlandırdığı British American ve Philip Morris gibi yüksek temettü getirili ancak tütün ürünleri üretimi yapan hisse senetlerine portföyünde yer veriyor.

Tarım

Yatırımlarda savunmaya geçmek söz konusu olduğunda bir sektöre her zaman için ihtiyaç duyulduğu açıktır: tarım.

Sektöre savunma yatırımı yapmanın sebepleri ise anlaşılabilir. Zira her ne olursa olsun insanlar yemek yemek zorunda.

Schiff her ne kadar tarım konusunda altın kadar yüksek sesle konuşmasa da yatırım şirketinin gübre üreticisi şirketlere yüksek meblağlarda yatırım yaptığı şirket raporlarından görülebiliyor. MoneyWise’ın haberine göre, ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu belirsizlikler göz önüne alındığında, tarıma yatırım yapmak riskten kaçınan yatırımcılara huzur verebilir.

FTX’in iflasının ilk işareti: Korsanlar ülkesi Bahamalar

 

FTX’in çöküşü kripto endüstrisi için bir şans

 

Borsalardaki satış dalgası, sıçrama habercisi olabilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)