E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü baş stratejistten yüzde 10’luk düzeltme uyarısı---

Ünlü baş stratejistten yüzde 10’luk düzeltme uyarısı

Ünlü baş stratejistten yüzde 10’luk düzeltme uyarısı
29 Eylül 2021 - 11:40 borsagundem.com

ABD’nin mali ve parasal politikalarındaki belirsizlik borsaların yüzde 10’luk bir düzeltmeye girmesine neden olabilir. Phil Orlando Washington yönetimindeki krizden en büyük darbeyi teknoloji hisselerinin alacağını söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Boğa piyasası tahminleriyle bilinen ünlü borsa uzmanı Phil Orlando borsalarda yüzde 10’luk geri çekilme ihtimali konusunda uyardı. Yatırım danışmanlığı firması Federated Hermes’in Baş Borsa Stratejisti Orlando ABD’deki mali ve parasal politikaları çevreleyen belirsizlikler nedeniyle Wall Street borsalarının son dönemde içerisinde bulunduğu çalkantılı süreçten bir süre daha kurtulamayacağını belirtti.

Orlando CNBC’deki açıklamalarında, “Önümüzdeki beş hafta boyunca kaçışı olmayan bir bekleyişin içerisinde. Bu noktada olayların nasıl ortaya çıkıp geliştiğini izliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist yaz ortalarından bu yana geri çekilme ihtimali konusunda uyarıyordu. Orlando yüzde 5 ila 10 arasındaki bir geri çekilmenin Ağustos – Ekim ayları arasında borsaları vuracağını tahmin etmekteydi. Baş stratejistin endişeleri ABD’de beklenenin üzerinde gelen enflasyon rakamları ve kovid varyantlarının yayılmasıyla ilişkiliydi.

Orlando söz konusu risklerin halen geçerli olduğunu ancak ABD hükümetindeki mali politikalar krizinin borsaları büyük çaplı bir geri çekilmeye hazırladığını söyledi.

Orlando, “Parasal politikalar tarafında enflasyon ABD Merkez Bankası’nın (FED) beklediğinden daha sıcak halde ve yönetim kehanetlerde bulunuyor. Bizim düşüncemize göre enflasyon daha sürdürülebilir bir şekilde yükseliyor. Bu durum FED’in hem teşviklerin azaltılması açısından para politikasını değiştirmesiyle hem de başlangıçta belirttiklerinden çok daha hızlı faiz artırmasına neden olacaktır” dedi.

Baş stratejist ayrıca FED’in başkanlık koltuğunun değişmesi ihtimalinden de endişe duyuyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, FED Başkanı Jerome Powell’ın başkanlık süresi Ocak ayında son buluyor. Orlando, Powell’ın görev süresinin sona ermesiyle ABD Başkanı Joe Biden’a eski ABD Başkanı Donald Trump’ın atadığı FED Başkanı’nı değiştirme fırsatı sunulduğuna dikkat çekiyor.

Orlando ABD Kongresi’ndeki borç tavanı krizini ve trilyon dolarlık altyapı harcamaları üzerinde oluşan tartışmaları borsaların en önemli gündem maddeleri olarak tanımladı.

Baş stratejist, “Çok kritik bir hafta içerisindeyiz. Tüm bu tartışmalar fazlasıyla değişken bir hale. Bu nedenle Washington’daki gelişmelerin herhangi bir kombinasyonu hisse senetleri için yeni bir darbe olabilir” ifadelerine yer verdi.

Asıl darbeyi teknoloji hisseleri alacak

Orlando borsalardaki oluşan yeni zeminin büyük teknoloji şirketlerinin hisselerini savunmasız bıraktığına dikkat çekti. Baş stratejist, “Eğer bu gelişmeler nedeniyle %5 ila %10 aralığında bir geri çekilme gerçekleşirse teknoloji hisselerinin dengesiz bir biçimde etkileneceğini değerlendiriyoruz. Bu hisselerde belki de %10 ila %20 aralığında düşüş görülebilir” dedi.

Ünlü borsa uzmanı teknoloji hisseleri yerine ekonomik toparlanmayla ilişkili ve zayıflamalara karşı fiyatlandırma gücü olan hisselere yönelmeyi tavsiye ediyor. Orlando özellikle enerji, finans, sanayi, tüketici tercihleri, ham madde sektörlerindeki hisselere, düşük sermayeli şirketlerin hisselerine ve uluslararası gelişmiş ekonomilerin borsalarına ilgi duyduğunu söyledi.

Phil Orlando röportajının sonunda söz konusu hisseler için, “Bilançolarını ve büyümelerini destekleyecek muazzam bir harekete geçirici ortam var ve teknoloji hisselerine (büyüme odaklı hisse senetlere) karşı önemli ölçüde geride kalmış durumdalar. Bu hisseler için yetişme fırsatına dayalı bir ticaret süreci geliyor” ifadelerine yer verdi.

Kısa vadeli düzeltme uyarılarına karşın Orlando yıl sonuna kadar borsaların yükseleceğini öngörüyor. Borsa uzmanının S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedefi 4.800 puan. 2022 için yıl sonu hedefi ise 5.300 puan. Endeks Salı günü 4.352,63 puanda kapanmıştı.

Tahvil piyasasında satış uyarısı!

 

Dolarda tarihi rekor seviyelere yakın fiyatlamalar

 

JPMorgan: ABD temerrütü felaket olur

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacanavarlari30 Eylül 2021 15:42

    Yatırımcı arkadaşlar hiç birini dinlemeyin o bu iyi si yok sazan toplarda kafa üstü düşe şallale almayın yorumclar kendileri alsın pariniyi piknik yapin

  • Mucise Reis ;)30 Eylül 2021 10:25

    Çıkan borsalar düzelsinde, zaten 1 yıldır düzelen borsa neyini düzelsin ? ölmüş eşşek ölümden korkmaz. globali bağlar lafları :D

  • Deniz30 Eylül 2021 09:05

    Ne düşmesi yahu korkutup malları toplayacak yandaşlar. Böyle habeelere larşı 138 binde hisseleri fulledim

  • Mehmet29 Eylül 2021 23:36

    Burdaki düzeltme taraftarı da gözleri ışıl ışıl. . Cukka dolacak diye salyalaniyorlar. . Inş olmaz . Direk yükselir borsamiz

  • Limo29 Eylül 2021 22:22

    Ismarlama düzeltme mi olurmuş. Panik hali oluşursa düşüş %10 ü çok aşar Ne dünyada ne de Türkiye’de huzur/istikrar var

  • %10 dan fazla olur29 Eylül 2021 20:21

    O düzeltmeyi sen 3 le çarp. Ben ortalama - 30% bekliyorum

  • Sadi 29 Eylül 2021 20:11

    Büyük fonlar % 10 luk düzeltme ile borsalara geri dönmez. . Bu sebeple düzeltme %40 kayıplara kadar bir aralıkta olabilir

  • Mehmet29 Eylül 2021 18:01

    Daha yeni düzeltme yedi bütün hisseler.. Bunun daha düzeltilmiş hali olabilir mi ya..? Namus düşmanı bunlar yaw...

  • Sadi29 Eylül 2021 20:12

    %3-5 e kimse düzeltme diye bakmaz. Borsaların hareketlenmesi için daha güçlü düzeltmeler beklenir .

  • VS29 Eylül 2021 15:31

    Siz düzeltme görmemişsiniz.3,80 den iheva aldım.şuan 0,91 kuruş.inadina bütün ihlas hisselerinden aldım.hasta oldum.gittim şifa olur diye trilac aldım şifa nerede oda koronadan Beter etti. %10 düzeltme bizim için prim sayılır.

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK29 Eylül 2021 17:05

    bende gecen sene 4,75 TL den ihlasgazete aldım battım diyebilirsiniz.

  • .....29 Eylül 2021 15:22

    Yatırım kuruluşları, bankada dahil hisseyi yok pahasına düşürebilmek için açığa sattı. Düşüşe oynayarak daima kazan kazan yaptılar. Olan parasını hisseye bağlayana oldu. Bizlere daha fazla işkence yapmaya kimsenin hakkı yok.

  • ...29 Eylül 2021 13:08

    Bizimki zaten yüzde yüz düzeltme yemiş çok şükür hız düzelmeye niyeti yok

  • Halk29 Eylül 2021 12:17

    Halkbankasında yaşanan düzeltmeyi inceleyin küçük dilinizi yutarsınız. Yönetim resmen akıl tutulması yaşıyor. Piyasayı kaç trilyon fonladığından bahsediyor. Siz kimi fonladınız kredilerin geri dönüşü var mı bilemem. Ancak bu pandemi sürecinde sana yatırım yapmış bireyleri batırdığının farkındasın. Bile bile elindeki geri alım programını dahi uygulamıyorsun.Sadece sizin öngördüklerinizin paraya ihtiyacı var. Biz pandemi geçirmedik bizim paraya ihtiyacımız yok öylemi. Yazıklar olsun.İçinizden biride bu haksızlığa ses çıkarmadı. Size verilen yetkileri olabilecek en kötü şekilde kullandınız. Hiç bir öngörünüz yok. Tahsislide yapsanız ticaret ahlakı açısından o hisselerde bize ait. Tabi müslüman kılığına bürünerek millete zulmedenler anlayamaz.