E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜnlü ayakkabı markası Louboutin’e 3.8 milyar dolar değerleme---

Ünlü ayakkabı markası Louboutin’e 3.8 milyar dolar değerleme

Ünlü ayakkabı markası Louboutin’e 3.8 milyar dolar değerleme
09 Mart 2021 - 10:07 borsagundem.com

İtalya’nın milyarder Agnelli ailesi, Christian Louboutin’in kendine has kırmızı tabanlı kadın ayakkabılarıyla tanınan Fransız lüks ayakkabı üreticisine yatırım yaparken şirket değeri 3,8 milyar dolar olarak belirlendi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Agnelli'nin Avrupalı holding şirketi Exor, Paris merkezli markanın en büyük hissedarı olmak ve % 24 hissesini satın almak için 514 milyon euro yatırım yapacağını açıklandı. Bu yıl şimdiye kadar neredeyse % 6 yükselen Exor hisseleri, pazartesi günü Milano'da öğleden sonra işlemlerinde % 4,05 arttı.

Exor ve Louboutin, anlaşmanın, Hollywood film yıldızları, müzisyenler ve kraliyet aileleri tarafından düzenli olarak giyilen Christian Louboutin'in, özellikle Çin'e odaklanarak coğrafi olarak genişleme dahil olmak üzere "önemli yeni fırsatları yakalamaya hazırlandığı bir anda" geldiğini açıkladı.

Fransız grup Kering KER'in sahibi olduğu moda markası Gucci, Aralık 2020'de Alibaba'nın 750 milyondan fazla Çinli tüketiciye sahip çevrimiçi lüks alışveriş platformunda iki mağaza açtığını söyledi. Moda ürünleri satan ilk mağaza 21 Aralık'ta, güzellik ürünlerine odaklanan ikinci mağaza ise Şubat ayında açıldı ve Gucci’nin lisans ortağı Coty ile birlikte işletiliyor.

Tasarımcı Christian Louboutin, kendi adını taşıyan markayı 1991 yılında Bruno Chambelland ile Paris'te kurdu. Bugün şirketin 30 ülkede doğrudan işletilen yaklaşık 150 mağazası ve dünya çapında birinci sınıf toptan satış ilişkileri ağı bulunuyor.

Exor mevcut dijital ve e-ticaret platformlarını genişleterek lüks ayakkabı üreticisinin çok kanallı dağıtım stratejisini geliştirmesine yardımcı olacak. Exor, yatırımının yanı sıra, Louboutin’in yönetim kurulunun yedi üyesinden ikisini de aday gösterecek.

Yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması beklenen anlaşma, Exor’un lüks sektörüne son 3 ay içerisinde yaptığı ikinci yatırım. Aralık ayında, Çin lüks grubuna 97 milyon dolarlık yatırım yaptıktan sonra Fransa'nın Hermès International ile ortak kurulan Shang Xia'nın en büyük hissedarı oldu.

Exor aynı zamanda lüks spor otomobil üreticisi Ferrari ve Stellantis STLA'nın en büyük tek hissedarı konumunda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet09 Mart 2021 13:06

    bir ülkede lüks tüketimi artarsa boynu borçtan kurtulamaz. pahalı cep telefonları, lüx modası, pahalı kahve mekanları, lüx cipler... zaten italyan ekonomisi hep bozuk.