E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÜnlü aracı kurumun tercih ettiği 15 hisse---

Ünlü aracı kurumun tercih ettiği 15 hisse

Ünlü aracı kurumun tercih ettiği 15 hisse
03 Ocak 2022 - 08:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

2021’e Kovid-19 virüsünün küresel piyasalara gölge düşürdüğü bir yılın bitişi ile başlamıştık. Yeni başlığımız ise “Enflasyon” oluyordu. Kovid-19 kaynaklı kapanmalar, tedarik zincirlerinde sorunlara yol açarak artan enflasyona özellikle de TÜFE’ye katkıda bulunuyordu. Aşılar sayesinde küresel ekonomiler tekrar açılırken enerji fiyatlarındaki artışlar devam ediyor ve petrol talebinin büyük artış yaşayacağına dair güven üzerine ham petrol fiyatları da hızla toparlanma sürecine giriyordu.

Yılın ilk çeyreğinde Fed, fiyat artışlarının “geçici” olacağı görüşünde ve teşvik musluğunu açık tutma kararlılığındaydı ama tüketici ve üretici fiyatları artmaya devam ediyordu. Diğer taraftan ise işgücü kıtlığı, ücretlerde artış, nakliyelerde gecikmeler ve malzeme ( arz) kıtlıkları da devam ediyordu.
Yılın son çeyreğine doğru Fed’in artık tahvil alımlarını azaltma takvimini konuşmaya başlaması için uygun olabileceğini söylerken, Çin’in gayrimenkul piyasası, nakit sıkıntısı yaşayan Evergrande , daha katı reform uygulamalarının devam etmesi kısmı ek endişe kaynağıydı ki, Kasım ayında Güney Afrika’da yeni bir varyantın “omicron” ortaya çıkması üstelik çeşitli mutasyonlara karşı en etkili aşılardan kurtulması piyasalarda şok dalgası yaratıyordu.

ABD’de enflasyonun son otuz yılın en yüksek seviyesinde olması ile FED artık enflasyon için “geçici” ibaresini kullanmayı bırakıp, faizleri artırmaya alan sağlamak için tahvil alımlarında daha hızlı bir azaltım olacağını ve 2022 için üç, 2023 için üç faiz artırımı öngörerek şahin bir sürpriz yapıyordu. İngiltere Merkez bankası’da enflasyonist baskıların artmasıyla politika faizini rekor düşük seviye olan yüzde 0.1'den yüzde 0.25'e yükselterek büyük bankalar arasında ilk faiz artışı yapan banka oluyordu. S&P 500 yılı %27 , Nasdaq %23 ve Dow' %20'lik , DAX endeksi ise % 15,79 yükselişle kapatıyordu.
2022’de global riskler olarak ; Hızlı parasal sıkılaştırma,Yüksek enflasyon, Yeni pandemi varyantları, Jeopolitik riskler, Çinde ekonomik yavaşlamayı görmekteyiz.

2022 yılında , finansal şartların sıkılaşacağı ve maliye politikalarının daha az genişlemeci olacağı bir dönem olmasını, Enflasyon temasının önümüzdeki iki çeyrekte de gündemde kalmaya devam edeceğini düşünmekteyiz.

Ekonomi yönetiminin TL özendirici hamleleri ile ; TL varlıklı şirketlere, temettü şirketlerine, büyüme odaklı, toparlanma sürecinde daha zayıf kalan Banka , Telekom, perakende hisselerine, Bes’e katkının artmasından dolayı sigortacılık sektörüne yönelim stratejisine geçildiği bir süreci yaşadık.Yüksek enflasyon ortamı sürecek negatif reel faiz de hisse senetlerinin tercih edilmesini sağlayacaktır. Değerlemeler açısından faizlerin yüksekliğinin baskısına karşın karlılık tarafından baktığımızda hem geçmiş hem deuluslararası benzerlerine göre oldukça ucuz seviyelerde olmamız da Borsa açısından diğer olumlu etmen olarak karşımıza çıkmaktadır. Öneri listemizi oynaklık ve çeşitlilik üzerinden giderek geniş tutmaya devam ediyoruz.
Mevcut durumda tercihlerimiz ;AKBNK - GARAN - YKBNK -ANHYT - THYAO -EREGLİ - KRDMD - VESBE -DOAS - TOASO - TTRAK -BIMAS - MGROS - EKGYO ve TTKOM’dan oluşmakta

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Altın fiyatları yeni yılda tartışmalı

 

Asya borsaları yeni yıla karışık başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)