E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÜnlü aracı kurumdan 18 hisseli öneri listesi---

Ünlü aracı kurumdan 18 hisseli öneri listesi

Ünlü aracı kurumdan 18 hisseli öneri listesi
20 Aralık 2021 - 08:40 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Merkezler kendi yollarını çizdi. Enflasyon hedefine ulaşıldığının sinyalini veren Fed, tahvil alımlarını sonlandıracağını açıklamasıyla 2022 yılı sonuna kadar üç çeyrek puanlık faiz artırımının önünü açtı. Powell, 2020'de korona virüs pandemisinin başlangıcındaki depresyona yakın koşulları, bugünün yükselen fiyatları ve ücretleri ve iş piyasasındaki hızlı iyileşme ile karşılaştırarak, "Ekonominin artık artan miktarda politika desteğine ihtiyacı yok" dedi. Sonuç bekleneni yaptılar.

İngiltere Merkez Bankası Perşembe günü, korona virüs pandemisinin küresel ekonomiyi olumsuz etkilemesinden bu yana faiz oranlarını yükselten dünyanın ilk büyük merkez bankası oldu . BoE, Omicron korona virüs varyantı İngiltere'yi sararken harekete geçti çünkü; Omikron'un zaten perakendecilere ve restoranlara zarar verdiğini, ancak BoE'nin fiyatlardaki son artışın uzun vadeli bir sorun haline gelmesini durdurmak zorunda kaldılar.

ECB de teşvikini daha da azalttı, ancak 2022'de euro bölgesi ekonomisine cömert destek sözü verdi. ECB, acil durum programından elde edilen nakitin, önceden planlanandan bir yıl daha uzun olan 2024'ün sonuna kadar yeniden yatırılacağını ve fonların stres altındaki piyasalara yardımcı olmak için esnek bir şekilde harcanacağını belirtti

TCMB de beklentiler doğrultusunda 100 baz puanlık faiz indirimi yaparak Eylül ayından bu yana yaptığı kümülatif gevşemeyi 500 puana çıkardı. 1Ç22 boyunca alınan kararlarının bütünleşik etkilerini görmek için faize dokunulmayıp gözlemleneceğini yazdıklarını görmekteyiz

Cuma güne kadar Bıst dolar korelasyonu %98’e çıkmıştı ve kur yukarı borsa yukarı gibi sürdürülmesi imkansız bir süreç yaşıyorduk, kurdaki seviyeler yabancı yatırımcıların bıst'e ilg’ göstermeleri açısından önemli, yakın dönemde özellikle yabancı sermaye girişleri sürecektir, fakat kurda bir istikrar sağlandığı takdirde yani değer kaybının limitli olduğunu görebilseler, çok daha güçlü bir şekilde alımlar yapabilecekler ama oynaklığın yüksekliği kur tahmini yapmayı zorlaştırınca sıkıntı da beraberinde gelir ki, Zaten 2022’de global riskler olarak bizlere ; Hızlı parasal sıkılaştırma, Yüksek enflasyon, Yeni pandemi varyantları, Jeopolitik riskler, Çinde ekonomik yavaşlamayı kalmışken, EM’ler gözde olmayacakken.

Eylül ayı birlikte bizim yatırımcılarımıza önerimiz ; Döviz bazlı kazancı olan, ihracat yapan, kur artışlarını fiyatlarına yansıtabilen, büyüme odaklı, uluslararası benzerlerine göre ucuz kalmış hisse senetlerinde ve emtia’ya dayalı hisseleri tercih etmeleri oldu ve bu stratejiyi korumaktayız.

Kurda denge sağlanmadan bu yüksek oynaklıkta enflasyona ve kura karşı kendinizi korumak için ; ya borsa’ya ya da dövize dayalı varlıklara ( fonlara) yönelme davranışı sergileriz ki DTH’ların payının %62,7’ye ve BES’lerdeki 264 milyar TL’lik birikimin 130 milyar TL’lik kısmının yani %49’luk kısmının değerinin döviz cinsinden hesaplandığını görmekteyiz

Sonuç olarak bizlerde Öneri listemizi bilerek geniş tutmaktayız mevcut durumda; SISE, PETKM , TAVHL, THYAO, PGSUS, EREGLİ, KRDMD , VESBE, ARCLK, AKSEN, KCHOL, ENKAI, TKFEN, SASA, AKBNK, GARAN, TOASO, FROTO’dan oluşmaktadır.

Günün önemli şirket haberleri 20/12/2021

 

Omikron yatırımcıyı altına yöneltti

 

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası döviz yeniden yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ne farkeder21 Aralık 2021 19:36

    Küçük yatırımcının alın terine göz dikmekten halaa bıkmadılar

  • Yaşar siginc21 Aralık 2021 09:09

    Herkesin bildiği hisseler ancak en güvenli yatırım bence borsa,döviz geliri fazla hisseler önde...

  • ZELİHA KARAKAŞLI20 Aralık 2021 17:25

    sizler neyin kafasını yaşıyorsunuz arkadaşlar.yemezler.o hisselerin fiyatları yakında 2-3 TL lere gelir ise hepsinden alır unuturum.nasıl olsa kemal ve meral iktidara gelince patlama yaparlar.

  • VS20 Aralık 2021 11:42

    Şu bizim ihlaslar sudan ucuz ama gariban yatırımcılar uyandı zehirli gıda yemiyor artık

  • Bika20 Aralık 2021 10:56

    Öneri listesindeki hisseler 1 ay önce açıklanmalıydı.

  • ALİ KODUŞ20 Aralık 2021 10:35

    Tamda şişmiş patlamak üzere olan hisse senetlerini önermişler.bunların hepsi % 100-400 arasında primli demek ki ellerinde sıkışmış durumda hisse senetleri.

  • OĞUZ20 Aralık 2021 09:31

    HESPİNİNİ TABANDAN ALRIISNIZ HALA SENET ÖNERİSİ Mİ YAPIYORUSNUZ