E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜniversitelere fena yüklendi---

Üniversitelere fena yüklendi

Üniversitelere fena yüklendi
08 Aralık 2013 - 13:32 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Edirne’de katıldığı toplu açılış töreninde üniversitelilerle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı

İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

'ENVER GİRECEĞİNE BULGAR GİRSİN' DİYORLARDI

Her seçim öncesinde oluşturulmak istenen kirli senaryolar tekrar oynanmak isteniyor. Bütün kirli ilişkiler, nankörlükler vefasızlıklar bugüne kadar hep sandıktan döndü. 30 Mart’ta da sandıktan dönecek. Milletin meclisine bugüne kadar kimse diz çöktüremedi bundan sonra da çöktüremeyecek.100 yıl önce Osmanlı ordusu Edirne’yi almak için bazıları ‘Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin” diyorlardı. 100 yıl önce bu densizliği yapanlar bugün de bunları yapıyorlar.

'CHP ZİHNİYETİ CAMİLERİ YIKTI'

Türkiye küçük olsun ama bizim idaremizde olsun diyorlar. Bunlar bizim şu güzelim tarihi eserlerimizi yıkanlar değil mi. Bu CHP zihniyeti camilerimizi yıkan değil mi? Tüm Trakya bölgesinden rica ediyorum iftiralara kulak asmayın. Belediye Başkanıyken İstanbul’da hiç kimsenin yaşam tarzına en dokunduk ne de buna izin verdik. 11 yıl boyunca hükümette yasaklayan kısıtlayan değil yaşam tarzlarını garanti altına lan bir çizgiyi biz izledik. Kimsenin yaşam tarzına karışmayız karışılmasına da izin vermeyiz. Başkasının özgürlük sınırına müdahale ederseniz, bu müdahale etmektir. İşte buna müsaade edemeyiz.

'BAK KARDEŞİM BİTİRDİN BİTİRDİN...'

Kardeşim, kardeşim, bak kardeşim. Biz üniversitelerde defaatle af ilan ettik. Ama bu aflarda yolsuzluklar var. Şu anda sınırsız af diye bir şey tanımıyoruz. Çünkü bu öğrenciler üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek, bitirmeyen kusura bakmasın. Artık diyor ki 'ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim.' Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir, 7-8-9 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu?

'BİTİREMEZSEN GÜLE GÜLE'

Şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrenci terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek. Onun için de artık hedef koyuyoruz. 6-7 yıl bitirdin, bitirdin. Bitiremediğin takdirde artık güle güle. Bir çok terör eylemlerine karışmış olanlar bu tür aflardan istifade etmek suretiyle, okullarımızı çok zor berbat duruma getirdiler. İstiyoruz ki bu ülkenin gençliği, bilgisayarına kitabına kilitlensin ve diğer ülkelerle yarışır hale gelsin. Bu adımları atarken harç dediler, harcı kaldırdık. Üniversitelerde harç alınmıyor.

HÜKÜMET 2 YIL ÖNCE ÜNİVERSİTEDEN ATILMAYI KALDIRMIŞTI

2011'de kabul edilen Torba Yasa kapsamında, öngörülen sürede bitirememe nedeniyle üniversiteden atılma kaldırılmıştı. Üniversite öğrencilerinin bu uygulamadan yararlanabilmek için süre aşımının uzunluğuna bağlı olarak katlanarak hesaplanacak katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemeleri gerekiyor. Bu oran yüzde 300 fazlasına kadar ulaşabiliyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • deniz09 Aralık 2013 02:29

    RTE düsmanligi yapiyorum ,öyleyseki varim... dogrusu RTE ne dediyse tam tersi nasil bir zeka ürünü davranislar, nasil bir seviyesizlik ,Böyle mahluklarla ayni evreni paylasmak insana iskence gibi...

  • Byk09 Aralık 2013 02:25

    Tarihi eserleri yıkanlar mekkede araplar. Menderes yol açmak için en fazla camii ve tarihi eser yıkan başbakandır...

  • Byk09 Aralık 2013 02:21

    Terör yuvası PKK,Barzani

  • PİŞMANLIK.09 Aralık 2013 01:13

    Bunu diyen insan yakında tüm EMEKLİLER içinde bunlar terör yandaşları diyecektir.AKP ye oy verdiklerim günler keşke ELLERİM kırılsaydıda osandıkta sizlere oy verdirtmeseydim.çokpişmanım çok.

  • T.C AKIN09 Aralık 2013 00:54

    KAPAT MEDRESELERİ AÇ YOBAZ

  • Üniversite antifaşisttir09 Aralık 2013 00:41

    AKPnin faşist oligarkı Putinleşmek ister.. zorbalığa doğru koşar adım gidiyor.. kendini eleştiren muhalet eden eylemci Üniversite de terörist oldu sonunda.. odtü ormanı ve Atatürk orman çiftliğini talan eden, amerikan ve patriot şemsiyesi altında Atatürke ihanet eden asıl kendisi.. ağaç katliamı yapan yok eden ise masumlarmış.. pkkya teslim olan da genel af çıkarmaya da çalışan da halbuki akp diktatoryası.. Faize karşı olan Necip Fazıl yerinde kalksa ilk bunların zinacı faizci şirketine karşı çıkacak ve AKPLilerin de suratlarına tükürecektir.. İslamcı İsmet Özel amerikancı Akplilerin münafıklar olduğunu internetten durmadan haykırıyor.. Karısı kızı sülalesi lüks içinde yüzüyorlar.. 15000 tl mi maaş alıyordu devletten asıl sen onun hesabını versene.. konakların, örtülü ödeneklerin, koruma ordun, zorba polislerin ile bütçeyi har vurup savuran sensin ağa.. Ne Ömer ne ALinin senin israfın ve savungan karunluğun onlar da yoktu.. kibirinden yanına yanaşılmıyor bir tek doğruyu bilen sensin.. devletlu ceberrut oldun dersaneleri de kapatmaya yeltendin ama cemaat karşısında diz çöktün sonunda..

  • XXX08 Aralık 2013 23:01

    SORMAZLARMI SANA KIZLARIN UNIVERSTEDE NE YAPTI DIYE ACABA BAZI YORUMCULARIN DEDIYI GIBI MI MESELA [ NEJATI NIN DEDIYI GIBI MI YOSA]

  • OSMAN08 Aralık 2013 22:55

    NEJATI DENEN YARATIK GALIBA SENIN SULALENDE BOYLE SEYLER VAR KI HERKESI AILEN GIBI ZANEDIYORSUN

  • Borsacı08 Aralık 2013 21:58

    Bir konudan da anlama be kardeşim.

  • adaletçi08 Aralık 2013 20:54

    dersaneyi kapatalım üniversiteyi kapatalım ama halkı soyan banka gsm firmalarını güçlendirelim ki halkı daha da soysunlar.

  • zam08 Aralık 2013 19:14

    üniversiteler kapansın ki hüloggggcular artsın

  • zazaza08 Aralık 2013 19:13

    üniversiteler kapatılıyor:)))

  • mali08 Aralık 2013 17:08

    Bu demektir ki üniversitelerden atılmak geri gelecek.

  • mahmut08 Aralık 2013 16:31

    necati denen şhıs, senin kızkardeşin bayan akraban hiç yokmu nasıl konuşuyorsun.

  • vatandaş08 Aralık 2013 15:56

    sayın başbakanımız,kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist olarak görmektedir.bu durum çok vahim.

  • anonymous08 Aralık 2013 15:52

    off hakkaten sıktın artık sen yaa..Ne yüzünü görmeye nede sesini duymaya tahammül kaldı..

  • BENCE08 Aralık 2013 15:16

    ÜNİVERSİTELER TERÖR YUVASIYMIŞ.ÇÖZÜMÜ VAR "KAPATALIM"...

  • abdi08 Aralık 2013 14:44

    kendisi okuyamamış ya tüm okuyanlara düşman. Marmaradan sertifika almış, bize altı boş havasını atmaya çalışıyor, daha ingilizce bilmiyor dünya lideriyim diyor

  • necati08 Aralık 2013 14:39

    Başbakan doğru söylemektedir, adam okumaya gitmiyor,terör estiriyor okumaya çalışanıda engelliyor, anfilerde gizli sote yerlerde hep sex yapıyorlar,bakire sayısı yok denecek kadar azdır,bakire olsalar bile, arka taraf çalıştırıyorlar, ben yeni mezün olmuş biri olarak gördüklerimi yazdım. 4 yılda bitiremiyeni, defedeceksin.

  • hacı08 Aralık 2013 14:37

    tam bu topluma göre bir lidersin. trafikte, piknik alanlarında, iş yerlerinde, sırada, alışverişte bu toplumun karakterini iyice öğrendik, aynı sen. Trakyalı değilim ama oralarda yaşadığım kadarıyla gördüğüm yumuşak huylu, kavga etmeyi sevmeyen, eğlenceli insanlar. anadoludan göç aldıkça oralar da bozuluyor, bu tayyip zihniyeti oraları da bozuyor, türkiyede yaşanılacak yer kalmadı. gittikleri her yeri bozuyor bu yamyam, barbarlar

  • hacı08 Aralık 2013 14:35

    artık tahammül edilemeyecek seviyede sevilmiyorsun, nefret ediliyorsun. en sevmediğim insan tipi yalancı, takiyeci insan tipidir. hayatın ağlamakla geçti zalim

  • cehalet08 Aralık 2013 14:10

    cahilleri yine cami yıktılar diye uyutmaya çalışıyor işi güçü dini sömürü.geçendede camide içki içildi demişti ama yalanı kabak gibi ortaya çıkmıştı.

  • nurhayat08 Aralık 2013 14:06

    camilerde içki içildi yalanınız ne oldu başbakanım nedir sizdeki okumuş eğitimli kesimlere olan kinin nedeni..herkes size oy verenler gibi hüloğğ cu değil iyiki..

  • PL08 Aralık 2013 13:42

    İyi de amacı o okulda terör estirmek olan öğrenci atılsa da bir daha sınava girer, barajı geçer ve rasgele bir bölümde o okulda takılmaya devam eder. Asıl yüksek puanla girilen zor bir bölümde okuyup mezun olmaya çabalayan öğrenciyi durduk yere mağdur eder. Padişah yine error verdi.