E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUniversal Müzik halka arza hazırlanıyor---

Universal Müzik halka arza hazırlanıyor

Universal Müzik halka arza hazırlanıyor
16 Şubat 2021 - 12:47 borsagundem.com

Lady Gaga, Taylor Swift gibi dünyaca ünlü sanatçıların haklarını elinde bulunduran Universal Music Group için halka arz gündemde

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Lady Gaga, Taylor Swift gibi dünyaca ünlü sanatçıların haklarını elinde bulunduran Universal Music Group için halka arz gündemde.

Vivendi, 2018'den beri Universal'in bazı hisselerini satarak yatırımlar arasındaki mevcut ilgiden para kazanmanın yollarını arıyor. Başlangıçta, Universal Music Group'taki azınlık hisselerini stratejik ortaklara satma fikrini tercih ettiğini söyleyerek Çinli web devi Tencent'in 2019'un sonunda şirketin %10'unu almasını kabul etmişti.

Bu hafta sonu, Tencent'e %10 daha hisse satma anlaşmasını tamamlayan Vivendi, bu yıl halka arz planlarını güçlendiren bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Tencent anlaşmalarının ve beraberindeki daha geniş Universal Music şirketi için 30 milyar euro değerlemesinin, Vivendi'nin yatırımcıları için güzel ve büyük bir ödeme günü yaratmak için daha fazla hisse satma planlarının önünü açmaya yardımcı olduğu belirtildi.

 

Şu anda Universal Music Group’un %20'sine sahip olan Tencent liderliğindeki konsorsiyumun bu teklifi desteklediğini doğrulayan Vivendi, halka arzın ve hisse satışından elde edilen kârın dağıtımına izin vermek için Mart ayı sonunda olağanüstü bir hissedarlar toplantısının yapılacağını sözlerine ekledi.

Vivendi, Cumartesi günü tüm bunları yatırımcılarına duyururken, Universal Music'in patronu Lucian Grainge gelişme hakkında şöyle konuştu: "Bundan daha fazla gurur duyamazdım. Bu sadece stratejimizin, ekiplerimizin ve benzeri görülmemiş başarı sicilimizin doğrulanması değil, aynı zamanda girişimcilik ve yaratıcı kültürümüzün yükselmeye devam etmesini sağlayacak şirketimizin geçmişinde doğal bir evrimdir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)