E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUnilever'den 150 milyon euroluk yatırım---

Unilever'den 150 milyon euroluk yatırım

Unilever'den 150 milyon euroluk yatırım
22 Kasım 2013 - 04:11 borsagundem.com

Unilever'den yapılan açıklamada, Konya'da, kişisel bakım ve ev bakımı ürünleri için 150 milyon euroyu aşkın yatırım yapılacağı duyuruldu

Unilever, kişisel bakım ve ev bakımında sürdürülebilir büyüme kapasitesini artırmak için Konya'da yeni bir üretim tesisine 150 milyon euroyu aşkın yatırım yapacağını açıkladı.

Unilever'dan yapılan açıklamaya göre, yeni fabrikanın, şirketin büyüme hedeflerine paralel olarak üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracağı belirtildi.

Unilever Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Altınok konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede , "Ev ve kişisel bakım pazarının toplam boyutu yaklaşık 2,5 milyar dolar ve yüzde 8-9 oranında büyüyor. Unilever için çok büyük bir potansiyele sahip ve Konya'daki yeni fabrika yatırımımızla bu potansiyeli sermayeye dönüştürebileceğiz" dedi.

Altınok, haziran ayında üretime başlayan ve 95 milyon euro üzerinde yatırım yaptıkları Konya'daki yeni Dondurma Fabrikasının ardından, bugünkü yepyeni yatırımla büyümeye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bizim Türkiye'deki büyümemizi sağlayacak yıllara yayılan ve milyonlarca euroluk yatırım planımızın bir başka örneği ve ülkemizin geleceğe yönelik uzun vadeli ekonomik gelişimi konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor. Ayrıca, Unilever gibi sorumluluk sahibi işletmelerin yaptığı yatırımlar, Konya bölgesinin genel finansal ve ticari sağlığı açısından da olumlu bir katkı sağlamaya yardımcı oluyor. Bir tarafta yeni fabrika inşa edilirken, diğer tarafta Unilever Türkiye ev ve kişisel bakım ürünlerinin üretim süreci Gebze'den tüm geçiş tamamlanana dek bir süre daha devam edecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)