E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜnal Aysal'sız Divan Kurulu toplantısı---

Ünal Aysal'sız Divan Kurulu toplantısı

Ünal Aysal'sız Divan Kurulu toplantısı
13 Mart 2014 - 13:04 borsagundem.com

Galatasaray Kulübü'nün Mart ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda neler konuşuldu?

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreni nedeniyle bugüne ertelenen toplantı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirildi. 

Kulüp Başkanı Ünal Aysal'ın programı nedeniyle katılamadığı toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri Özkan Olcay, Adnan Nas, Ahmet Ocaklı, Mehmet Cibara, Necati Demirkol, Mete İkiz, Mehmet Karlı, Ebru Köksal ve Mehmet Emin İpekdokuyan hazır bulundu.  

Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Mete İkiz, kulüp ve bağlı ortaklarının 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla düzenlenmiş mali, idari ve  sportif raporu Divan Kurulu üyelerine sundu. İkiz, dönem itibarıyla kulüp ve bağlı ortaklarının konsolide net borç alacak farkının 555.1 milyon lira (260.1 milyon ABD Doları) olduğunu açıkladı. 

Satış gelirlerinin 491.9  milyon lira olduğunu anlatan Mete İkiz,  bunun yüzde 23'nü stat, yüzde 17'sini mağazacılık, yüzde 15'ni de yayıncılık gelirlerinin oluşturduğunu söyledi. 
Banka kredilerinin 316.5 milyon lira olduğunu vurgulayan İkiz, kredilerin yüzde 71'nin kısa, yüzde 29'nun ise uzun vadeli olduğunu dile getirdi. Kulübün temlik ve teminatlarının 867 milyon lira olduğunu kaydeden Mete İkiz, 2012 yılında 4.84 olan teminat kredi oranının 2.74'e gerilediğini ifade etti. 
İkiz, Galatasaray'ın futbol gelirlerinde Avrupa'da ilk 20 kulüp arasında olduğunu da sözlerine ekledi. 

Nas: "Sermaye arttırımı konusunda haksızlığı uğradık" 

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Nas, kurumsallaşma çalışmaları çerçevesinde çok önemli adımlar attıklarını belirterek, "Galatasaray çok zor bir işe kalkışmıştır. Türkiye'deki hiçbir kulüpte olmayan bir işi başarmaya çalışıyoruz. Henüz bu konuda yol alacağımız mesafe var. Kolay olmuyor, elimizden geldiğince çalışıyoruz ama geçmişe oranla gelişme kat ettik" dedi. 

Nas, sermaye arttırımı konusunda haksızlığa uğradıklarını savunarak, "Sermaye artışı konusunda başvurumuz Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tarafından reddedildiğinde haksızlığa uğramıştık. Baştan itibaren hak ettiğimiz bir sermaye artışını sağlayamadık. Mevzuatta olmayan bir karara uymak için yeniden başvurduk ve birçok çalışma yaptık" şeklinde konuştu. 

Adnan Nas, sermaye arttırımıyla kulüpte ciddi bir maddi rahatlama sağlamayı amaçladıklarını aktararak, şunları kaydetti: 

"İkinci başvurumuzda da haksızlığa uğradık. Tahsisli sermaye artışı şeklindeki bir işlemin içine sokulduk. Bu da öngörülmeyen ve daha önce benzerine rastlanmayan bir uygulama. Enteresan. Önce hakim ortak sermaye artışını yapacak,  sonra 30 günlük süre içinde diğer hissedarlar isterlerse alabilecek. Bize tahsisli işlem yapmasalardı 313 milyon liralık bir artık düşünüyorduk. Bu işlem nedeniyle B senaryomuza geçtik. Artış sonunda 77 milyon liralık nakit girişi sağlanacak. Olmazsa hisselerdeki payımız yüzde 71'e çıkacak. Yine de Galatasaray'ın lehine olan bir manevra alanı kazanmış olacağız. Önümüzde birçok maddi kaynak sağlayacak alternatif var." 

Kulüpte görevine son verilen bir hukukçuya evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla dava açıldığını dile getiren Nas, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Biz sizlerin temsilcisiyiz. Galatasaray'da bir olay olmuşsa ve parası kaybolmuşsa bir takım kararlar alıyoruz. Performans ölçümü yapıyoruz, sistemin nasıl işlediğini biliyoruz. Zarara kimin yol açtığını biliyoruz. Ayşegül E. ismindeki hukukçu arkadaşımızla ilgili olarak kendisinden faiziyle yakın tarihli bir senet alınmıştır. Bu senet icra yoluyla takip edilecektir. Ayrıca 27 Şubat itibarıyla resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtık, ancak avukat olduğu için yargılanması için Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması gerekiyor." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,69
En Yüksek: 8,86
En Düşük: 8,57
Değişim 0,81 %
FK: 25,99
PD / DD: -4,97
İşlem Hacmi 419.065.646
Toplam Adet: 48.049.027
Ağırlıklı Ort.: 8,64
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır14 Mart 2014 12:40

    Galatasaray lisesinden bilmem anlata bildimmi

  • ciomurat14 Mart 2014 00:16

    spk elestriyo kulüp doru ıs yapıyomusunuz.hep gider zarar.ne olucak pokerci başkan kurtarır sermayeyi koysunda.yeter vatandaştan yaptınız zararlarımı iştiyosunuz.utanmazlar.

  • alabao13 Mart 2014 23:06

    1 tane şerefli insan evladıda sormazmı eee siz hiç para kazanamamış yatırımcıdan topladığınız kadar bile borç düşememiş hazır tokatladığınızıda yemişsiniz bu sermaye artırımları olmasa borcumuz 1 milyar mı olacaktı diye bir tane sormaz mı ya hiç mi kafa yok bu adamlarda

  • alabao13 Mart 2014 16:36

    hadi oradan denir başka şeylerde denir ama neyse herkes inanmak istediğini görecek

  • jerenimo13 Mart 2014 15:04

    ohh my god hadi canım

  • Kartallar13 Mart 2014 14:23

    Sattığın hisseler nerede o zamanki gsray I'n değeri ve şimdiki degeri nerede atsal