E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUmreciler için Kabe ziyaretinde yeni yasaklar---

Umreciler için Kabe ziyaretinde yeni yasaklar

Umreciler için Kabe ziyaretinde yeni yasaklar
30 Mart 2021 - 10:06 borsagundem.com

Suudi Arabistan, bu yıl da korona virüs salgını nedeniyle umre ziyaretlerinde değişiklikler yapmaya devam ediyor. Ramazan ayında Kabe’yi ziyaret etmek isteyenler, Mescid-i Haram’da itikaf veya sahur yapamayacak.

Suudi Arabistan'da Harameyn İşleri Genel Müdürü Abdurrahman Sudeysi, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğraması beklediği Kabe'de yeni güvenlik önlemleri alındığını duyurdu.

Buna göre umrecilerin aşı yaptırmadan Mescid-i Haram’a girişleri yasak. Kabe’yi ziyaret etmek isteyenler Mescid-i Haram’da itikaf veya sahur yapamayacaklar.

Yetkililer iftar ve sahur gezilerinde Mekke emirliği ile iş birliği içinde, Mescid-i Haram ziyaretçilerine bireysel iftar yemeği sunmaya hazırlandıklarını söyledi. Ziyaretçilerin iftar için sadece hurma getirebilecekleri belirtildi. .

Suudi Arabistan’ın aldığı tedbirler arasında salgından önce hem umrecilerin hem de namaz kılanların kullanabildiği tavaf alanının Kabe’ye yakın bir kısmının, umrecilere tahsis edilmesi de var.

Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecini Ramazan Bayramı sonrasına ertelemesi nedeniyle ülkemizden hac ve umre ziyaretleri yapılamayacak. 2020 yılı hac ibadeti için hacı adaylarının kura ve kayıt hakları 2021 yılı için de devam ediyor.

Türk bilim insanının aşısı BioNTech ABD'de sınavı geçti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)