E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUlusoy Un fabrikasını kapattı---

Ulusoy Un fabrikasını kapattı

Ulusoy Un fabrikasını kapattı
17 Haziran 2022 - 00:50 borsagundem.com

Ulusoy Un günlük 500 ton kapasiteli fabrikasını kapattı.

Ulusoy Un, Samsun/Tekkeköy’de bulunan günlük 500 ton kapasiteli fabrikasını kapattığını duyurdu. Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla 16 Haziran 2022 itibariyle Tekkeköy’deki üretime son verildiğini duyurdu

Ulusoy Un konuyla ilgili yaptığı bildirimde gayrimenkul piyasasındaki nispi fiyat dengesizlikleri nedeniyle söz konusu tesisin acilen satışına dönük bir kararının olmadığını belirtti. Tesisin yer aldığı gayrimenkul ile ilgili nihai karar verilene kadar depolama kapasitesinin korunacağı ifade edildi. Bu şekilde şirket faaliyetlerinde değerlendirileceği ifade edildi.

Şirket söz konusu kapatmanın faaliyetleri üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağını belirtti. 50.Yıl Üretim Tesislerinde eş anlı olarak kapasite artışı yapıldığı için şirketin üretim miktarı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağı, ifade edildi.

Öte yandan kapatılan tesiste kullanılan makinaların da bulunduğu taşınmazın satışı için Yönetim Kurulu Başkanına yetki verildiğini, belirtildi.

Yüzde 57 nakit temettü verecek

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler

 

En fazla para girişi olan hisseler 16/06/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 29,64
En Yüksek: 30,90
En Düşük: 28,98
Değişim 2,70 %
FK: 16,73
PD / DD: 1,49
İşlem Hacmi 102.033.095
Toplam Adet: 3.404.902
Ağırlıklı Ort.: 29,98
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan18 Haziran 2022 11:07

    Şirket yeni tesislerindeki kapasite artışına devam ediyor, eski fabrikasının üretim hatlarını devre dışı bırakıyor, depolama alanlarını kullanıyor.Daha önce ingiliz bir fon şirketinde bulunan perakende devi Söke Markasını tüm fabrikaları ile satın alıyor ve yatırımlarına devam ediyor.KAP açıklması ile de bunları net olarak açıklıyor, asparagas haberler ile içeriğinin ne olduğunu görmeden olumsuz yorum yazılıyor, bu kadar da her şeyi bilen uzman bir milletimiz var.Haberi boy boy sayfalarında yayınlayan sözüm ola haberciler bile attıkları manşet ile içeriklerinde çelişkiye düştüklerini bile görmüyorlar.Millet olarak hep buradan kayıp ediyoruz, araştırmadan, sonuca varmadan hüküm verip, inanıyoruz.

  • Erdal17 Haziran 2022 22:27

    Sadece dünyadaki gelişmeleri takip eden bir kişi bile gider un hissesi alır.bu kadar basit.benim gibi..

  • vatandaş17 Haziran 2022 20:45

    ülke bu şekilde tarımsal arazilerden oluyor önce  tarım arazisine fabrika yap 10-15 yıl sonra fabrikayıı başka yere taşı orayıda imara açtır 

  • Fuzuli18 Haziran 2022 00:33

    Fuzili der ki söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil...Konuyu nerden nereye getirmişsin ey vatandaş! Daha verimli çalışmak için adamlar modernizayson ve ilave kapasite artırımı yaparak eski üretim hattını kapatıyor. Tekeköy Ulu Un Fabrika yazarsan kapanan fabrikanın tarım arazisinde mi yoksa ana yola cephe bir yer mi olduğunu rahatlıkla görürsün...Tarım arazilerinin durumu ayrı bir sorun. Bu firma çiftçiden huhubat alıp işliyor ihraç ediyor katma değer yaratıyor. İhracatçı firmalar arasında 327. sıralarda ey vatandaş al sat tut kaç yat demiyorum banane sadece kötü niyetle olumlu bir Özel Durum Açıklamasını çarpıtılmasına cevap yazıyorum...

  • xyz17 Haziran 2022 15:23

    Fuzuli; güzel kardesim sana ekonomi ve bist ile ilgili ders veririz evelallah. Bu ulusoyların borsada işlem gören un ve enerji şirketlerinin anormal artmasında Karadenizli olmalarının bir avantajı var mı? Bist te ulusoyların hisselerinin sebepsiz yere peşi sıra tavav gitmesine ses çıkarılmaması. Bist bazı şirketler bir tane tavan çeksin hemen açıklama istiyor. Bir yılda hissenin yüzde 500'ün üzerinde artması verimlilik veya bir senedeki kapasite artışıyla açıklanamaz. Daha bir çok konu var ama ispat edemem.

  • Fuzuli18 Haziran 2022 00:45

    Eh be güzel abim fazla kibirli bir giriş yapmışsın 3-5 borsa forum cart curt okuyan ders veriyor üç beş ekonomi terimi öğrenen  ekonomistim diyor güzel ülkemde sende geri kalma! Elbet senden de öğreneceğimiz 3-5 şey olur ancak karşındaki adamın sahip olduğu lisanslar yaptığı mesleği bilsen o yazdıklarından mahcup olursun... 

  • Oktay17 Haziran 2022 19:06

    Boş yazmışsın. Uluun ege bölgesinin en büyük un devi sokeun firmasını bünyesine kattığı icin fiyatı bu şekilde artmıştır.

  • xyz17 Haziran 2022 12:14

    Un Sanayicileri başkanı fabrika kapatıyorsa durum vahim. Bir kaç sene önce 4-5 TL olan hisse bugün 20 TL'nin üzerinde. Artış anormal. Girdisi buğday çıktısı un olan basit bir işletme. Bundan çok çok kompleks olan ve anormal kar eden işletmeler hisse değeri olarak bırakın fiyat olarak artmayı düştü. BIST yöneticileri bu tip manipülasyonlara göz yumuyor veya görmezden geliyor. Olan küçük yatırımcıya oluyor.

  • Erdal17 Haziran 2022 22:34

    Eksik bilgi.sirket eski tesisini kapatıyor ama yeni makinalarla kapasitesini artırıyor.onemli olan kapasiteyi artırıp rantbal hâle getirmek.ayrica o tesisin depolama silolarini kullanmaya devam ediyor.

  • Fuzuli17 Haziran 2022 13:48

    Sende alamamışsın belli yoksa saflıktan mı böyle? Adamlar eski olanı kapatıyor ama üretimde aksama olmasın diye diğer tarafta kapasite artışı verimlilik için yani modarnizasyon yatırmını  eş anlı tamamlıyor. alamadıysak alamadık güzel olan birşeyi karalamayın... kendin diyorsun bir kaç sene önce  TL diye 2 senenin enflasyonu artı beklenen enflasyonu koysan ederi kac olur? üzerine  2021 karını daha ilk 3 ayda katladığını koy yetmez üzerine şirketin 10 milyon lot hiissesini geri almasını koy yetmez gülüm üzerine söke unu almasını koy bu da etmez mi bugday krizini koy bu da yetmediyse şirketin satışlarının büyük bölümü usd daha yazarımda kötü niyetlisin be gülüm?

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK17 Haziran 2022 12:06

    ulan bu şirket daha bir kaç sene önce kuruldu borsaya girdi ve 10 kat yükseldi de bizim ihlaslar senelerdir bizi sömürdü durdu ona yanarım.

  • Hakan 18 Haziran 2022 11:12

    Bahsettiğin firma 53 yıllık bir firma, bi zahmet tarihçesine bak istersen.Aklı başında , yatırımlarına devam eden ve büyüyen bir firma.Hisse bundan dolayı yükselmiş olmasın!! Ayrıca elinde kağıtı olan oldukça şanslı bence

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ17 Haziran 2022 10:40

    şirket yöneticiler oldukca kurnaz ve uyanıklar.hisseyi 3 TL den sürüp piyasaya 22 TL yaptılar.Belkide tamamen daha hisselerden çıkmışda olabilirler.

  • VS17 Haziran 2022 08:48

    İhlas diye bi şirket vardı söke unla pazarlık yapıyoruz diye ne oldu İhlas yoksa bedelli açıklaması yamadan önce gazmı verdi

  • Yk17 Haziran 2022 09:46

    Söke unu Ulusoy un 5 ay önce satın aldı

  • Ggff17 Haziran 2022 07:49

    Sıktı var.!!!!!!!!

  • Fuzuli17 Haziran 2022 08:22

    Sıkıntı hem de çok büyük dostum sen de ben de hisseyi alamadık. Söke unu satın aldı anlamadık karı kat kat kat katladı uyanamadık üstüne üretim kapasite düşürmeden entegre tesise kaydırdı dayanamadık sıkıntımız büyük vesselam...

  • Yazık olmasın kimseye17 Haziran 2022 05:46

    Nereye kadar dayanacak Türkiye

  • Ehli Keyf17 Haziran 2022 01:44

    Daha verimli operasyonel anlamda giderleri azaltıcı kapasite düşmeden hatta az da artış olmuş eski makinalarını yenilemiş birde burdan bakmak lazım üstüne fabrika ve makinaları boşa çıktı onu da yakın zamanda sattım deyip nakit pozisyonunu güçlendirebilir...Haber başlığı doğru olsa da gerçekte olan kapatma gibi olumsuz bir durum değil pozitif bir haber...Elinde olana hayırlı olsun...