E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıUlusoy Elektrik büyümesi ile dikkat çekiyor---

Ulusoy Elektrik büyümesi ile dikkat çekiyor

Ulusoy Elektrik büyümesi ile dikkat çekiyor
08 Ağustos 2018 - 10:32 borsagundem.com

Alan Yatırım, Ulusoy Elektrik hissesi için analizde bulundu

1985 yılında bir mühendislik şirketi olarak kurulan Ulusoy Elektrik A.Ş., Elektromekanik sanayi alanında faaliyet göstermekte olup, orta gerilim elektrik dağıtım ve koruma sistemlerinde kullanılmakta olan teçhizatların dizaynını, üretimini ve satışını gerçekleştirmektedir. Ankara ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi, Temelli Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ve Endonezya Cikarang Organize Sanayi Bölgesi'nde, 3 üretim tesisinde faaliyetlerine devam etmektedir.Üretim tesislerinde; hava yalıtımlı modüler hücreler, metal-clad hücreler, havai hat ürünleri olan otomatik yük ayırıcısı ve otomatik tekrar kapamalı kesici, komple gaz yalıtımlı hücreler, monoblok beton köşkler, trafolar, alçak ve orta gerilim kablo aksesuarları üretilmektedir. Şirket üretimde dikey entegrasyon stratejisini benimsemiştir.

Şirket, 2017 yıl sonundaki toplam 54,950 adet şeklindeki, son 5 yılda %32 artan yüksek üretim kapasitesi ile verimlilik esaslı (düşük kayıplı ve yüksek verimli) üretim anlayışını benimsemesi nedeniyle uluslararası büyük firmalarla rekabette avantaj sağlamaktadır.

Mevcut durumda üretim kapasitesinin yaklaşık yarısını kullanmakta olan şirketin yurtdışı satış kanalları son yıllarda ciddi oranda artmıştır. İhracat pazarlarında ülke çeşitliliğini arttırarak yoğunlaşma riskini azaltmıştır. Şirket üretiminin bir kısmını yurtdışında yapmaya ve yurtdışı satışlarını güçlendirmeye çalışmaktadır. Şirket mevcut kullandığı kapasitesinin daha üzerinde bir kapasite ile çalıştığı takdirde kar marjı daha fazla artabilecek. Ayrıca global ekonomik riskler ve kur riskleri dikkate alındığında şirketin net nakit pozisyonunda olması (net finansal borcu olmaması), yurtdışı satışlarının döviz bazlı gelir elde etmesi şirketin finansal risklerini düşürmektedir. Mevcut durumda yurtiçinde faizlerin ve döviz kurlarının yükseldiği bu ortamda şirketin mevcut güçlü ve korunaklı finansal yapısı nedeni ile BIST’te en çok tercih edilen şirketlerden arasında olmaya devam etmesini beklemekteyiz.

07/08/2018 kapanışına göre 11.19 TL den işlem gören Ulusoy Elektrik için yaptığımız piyasa çarpanları karşılaştırma yöntemine göre olması gereken ortalama fiyat..

Raporun tamamı için tıklayın...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 192,00
En Yüksek: 193,00
En Düşük: 176,30
Değişim 4,80 %
FK: 224,31
PD / DD: 40,16
İşlem Hacmi 41.101.221
Toplam Adet: 218.545
Ağırlıklı Ort.: 187,74
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)