E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUluslararası piyasalarda 8 haftadır düşüşte---

Uluslararası piyasalarda 8 haftadır düşüşte

Uluslararası piyasalarda 8 haftadır düşüşte
15 Ağustos 2020 - 13:36 borsagundem.com

Türkiye'de rekor seviyelere yükselen ABD Doları, uluslararası piyasalarda 8 haftadır düşüşte. Yatırımcılar ABD'nin korona ile tartışmalı mücadele yöntemi sebebi ile diğer döviz kurlarını tercih ediyor.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Monex Europe'tan analist Ranko Berich, Dolar kurunun düşmesini "ABD'deki yüksek korona virüs vakaları sebebi ile elimizde daha uzun süreli önlemler olasılığı var. İnsan hareketlerinin daha uzun ve kalıcı süre yavaşlaması olasılığı var. Bu da ABD'de diğer gelişmiş ekonomilere göre daha yavaş iyileşme anlamına geliyor." şeklinde yorumladı.
 
ABD'de Senato ve Temsilciler Meclisi'nin Kovid-19 ile mücadele konusunda Başkan Donald Trump'ın müzakerecisiyle yeni görüşme tarihini belirlememesi teşfikler konusundaki umutları zayıflattı.

Trump ise cuma günü Beyaz Saray'ın ekonomik sıkıntıları hafifletmek için bir paket üzerinde çalıştığını açıkladı. Trump, yönetiminin ailelere, yerel hükümetlere, özel sektöre para yardımını desteklediğini söyledi.

ABD'de 5.01 milyon korona virüs vakası görüldü. Kovid-19'undan ölenlerin sayısı ise 160 bini geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sdk16 Ağustos 2020 10:14

    Ergen ekonomi yönetimi var... Gayet normal.. dahada düşecek TL... Her işe kılıf dış güçler.... Ben beceremedim diyen yok... işleri güçleri müteahhit çevrelerine para akıtıp ölü yatırım yapmak...

  • doviz15 Ağustos 2020 16:29

    Dovizi aptal vatandad tren seyredn devlet sermaye yukseltiyor kimsenin bi sey yaotigi yok ..turklerdeki capsizlik turkiyenin en buyuk prangasi..zaten icerdeki satilnislari vr disardaki dusmanlari da bunj kullaniyor

  • Cego 15 Ağustos 2020 16:27

    Damat daha iyi olduğunu söylüyor rekabet çi oluyormuşuz. Yalan dolan

  • HAHİKUTİ15 Ağustos 2020 16:20

    DOLARLA YAPARSAN ANLUŞMALAR , DOLARI KENDİ ELLERİNLE DÜNYA PİYASASINDA DOLARI YÜKSELTEREK YADA SEN ÖDEYECEĞİND EONLAR YÜKSELTEREK BULUNAN AZCIK DOLARLARI ÇEKMEK ZORUNDA KALIRSIN HELE BİR DE BUNA DEVELUASYONLAR OLDU MU DEĞME DOLIRLI SÖLEŞMECİLERE. YAN GEL YAT OSMAN , SÖZLEŞME YAPAN AKILLAR ÖDESİN.

  • Eskici15 Ağustos 2020 15:52

    iyide bu doları bizde niye düşmüyor biz uluslarasi ülke degilmiyiz

  • köfteci15 Ağustos 2020 14:43

    amerikadaki seçimlerden sonra yukselmeye başlar o zaman bizde ne olacak acaba

  • Veli15 Ağustos 2020 14:00

    Başkanlık sistemi ülkemizi bitirdi. Başkanlık vaadlerini tekrar yayınlasınlar. Vaadler ve gelinen noktayı oy verenler görsün.

  • FİNANSŞÖR15 Ağustos 2020 23:05

    sanki parlementer sistemde çok iyi idik de.amma mal insanlarımız var yazıklar olsun sizlere .1970 chp nin yokluklar ülkesinde keşke yaşa idiniz.