E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUluslararası işçi federasyonu, THY’ye çağrı yaptı---

Uluslararası işçi federasyonu, THY’ye çağrı yaptı

Uluslararası işçi federasyonu, THY’ye çağrı yaptı
05 Ağustos 2020 - 15:47 borsagundem.com

ITF Sivil Havacılık Genel Sekreteri Gabriel Mocho Rodriguez, "Türk Hava Yolları yönetimini işçilerle iyi niyet içinde pazarlığa dönmesi konusunda uyarıyoruz" açıklamasında bulundu.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) tarafından Türk Hava Yolları'na yapılan çağrıda Hava-İş sendikası ile pazarlığa devam edilmesi gerektiği vurgusunda bulunuldu.

THY personel maaşlarında yüzde 30-50 arasında indirim istiyordu. Hava-İş ise indirim oranının yüzde 25-40 arasında olmasını talep ediyor ayrıca maaşı 5,000 TL'nin altında olanlardan da kesinti yapılmamasını şart koşuyordu. Sözcü'nün haberine göre, ITF, Hava-İş sendikasının esnek ve yapıcı şekilde pazarlık görüşmelerini yürüttüğünü savunurken THY'nin işçilerin zor durumundan avantaj sağlamak istediğini iddia edildi.

‘THY GADDAR İMTİYAZLAR İSTEDİ’

ITF tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Türk Hava Yolları verdiği sözleri tutmadı ve gaddar imtiyazlar istedi.” ifadelerini kullandı.

ITF Sivil Havacılık Genel Sekreteri Gabriel Mocho Rodriguez, “ITF dünyadaki bu krize insan merkezli bir yaklaşım sergilemektedir. Uluslararası emek standartlarına saygı göstermek öncelik olmalıdır ve bu sosyal diyalog kültürüyle birlikte gerçekleşir.

Türk Hava Yolları yönetimini işçilerle iyi niyet içinde pazarlığa dönmesi konusunda uyarıyoruz. Bu sadece sendikamıza kayıtlı işçileri koruma meselesi değil. Verilen sözlerin tutulmaması işler için kötüdür” ifadesini kullandı.

THY ve Hava-İş’in yüzde 50 maaş indirimi pazarlığı

39 BİN ÇALIŞAN BULUNUYOR

Kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam ettiği THY'de, bir ay sonra uygulamanın sona erecek olması ile çalışanların durumunun ne olacağı belirsizliğini koruyor. Şirketin yatırımcı sunumunda yer alan bilgiye göre, ilk çeyrek sonu itibarıyla THY'nin, THY Teknik şirketi de dahil 39,084 çalışanı bulunuyor.

THY'nin personel giderleri ise 490 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Yaklaşık 23,000 THY çalışanını temsil eden Hava-İş, istihdam kaybı yaşanmaması için ücret indirimi konusunda THY ile hemfikir olsa da, indirim oranı ile TİS ile kazanılmış diğer hakların korunması noktasında taraflar uzlaşamıyor.

Hava-İş açıklamasına göre, THY sendikaya ilettiği protokol metni kapsamında kokpit personeli için %50, kabin personeli için %35, yer personeli için ise %30 kesinti yapılarak ücretlerin yeniden belirlenmesini talep etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 297,75
En Yüksek: 297,50
En Düşük: 283,50
Değişim 5,31 %
FK: 5,24
PD / DD: 1,20
İşlem Hacmi 14.108.644.466
Toplam Adet: 48.338.964
Ağırlıklı Ort.: 291,85
ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kpt06 Ağustos 2020 10:38

    Liyakat liyakat liyakat! Bu kokpit ve kabin herkese açık, kimse kimsenin elini kolunu tutmuyor. Yapın, başarın, emek veren herkese ekmek var. Neden bu insanlar yüksek maaş alıyor diye düşünenleri havada türbülansla karşılaştıklarında da çok gördük, indiren sonra toprağı öpenleri de! Hatırladınız mı? Buradan başlayın düşünmeye bordrodan değil. Bugünlerde geçecek herkes yine hakkettiği yerde olacak. Sağlıklı mutlu uçuşlar dilerim.

  • fırat bostancı 05 Ağustos 2020 18:11

    thy bu şirket milyonlarca lirayı sponsorluk antlaşması yaparak dunyaca unlu yıldızları kendı reklamında oynattı dunyanın parasını kazanan bu futbolculara bır de thy para verdı ,birde basketbola el attılar resmı sponsor oldular  yav arkadaslar bu şirket adamları milli şirket dediğimiz thy  tun bu aklıma gelenlerı yaparken kar ettı de  yıllardır calısan emekcılerıne  kardan pay verdıklerını duydunuz mu da  nıcın ıscılerının  maasından  kesmek ıstıyorlar  ıscılerın aldıgı maas sızlerın gozune mı battı  a. kudura bakmayın ama  oyle cok kazanırken ahkam kesenler  ıscı sınıfına oyle guzel davranmıyorlar sıkışınca  aglamak ayıp oluyor ama ... kımse kusura vbakmasın ama ceo dedıgınız adamlar bır de onların mudurlerı  vs yuksek maas alıp hava atanların ekmegıne goz dıksınler ... yedıklerınız yetmedı mı ıscının 5000 tl sıne goz dıkıyorsunuz  hadi ordan diyorum  size hadiiii....

  • Bilal ergūl05 Ağustos 2020 17:45

    Yonettim be personal giderleri yuzunden ciftlik gibi kullanilmasini sugru bulmuyorum

  • ıtri05 Ağustos 2020 17:43

    thy yönetici maaşlarını 5.000 tl yapsa sorun kalmaz.

  • Kaçkar KAPLANI05 Ağustos 2020 16:57

    THY kabin personeli ve pilot maaşları yüzünden yıllardır kar etmesine rağmen kar payı bile dağıtamaz hale getirtilmiş sendikaları yüzünden. THY aklını başına almalı ve Türkiye şartlarına uygun diğer kurumlarda çalışanların gelir durumunu baz alarak maaş düzenlemesi yapması en doğru olan hareket olacaktır.

  • FİNANSŞÖR05 Ağustos 2020 16:07

    o zaman THY binlerce isçiyi işten çıkartmak zorunda dalacak.bu federasyon ingiltere ve almanya ile abd binlerce işci çıkartan havayollarına neden işci çıkartıyorsunuz diye ötmüyor.yok batar THY işçi çıkartmaz ise

  • Nedim05 Ağustos 2020 16:04

    Bu ıte ne oluyor?   Çağrı yapıyormuş!   Ortaklığın mı var THY de dürzü?  Olağanüstü şartlar içindeyiz bir Dünya zarar yazmış hala da yazmak ta!  Bu da hariçten gazel okuyup kışkırtıcılık yapacak aklı sıra!

  • Kamil05 Ağustos 2020 17:44

    Önce nezaket. Thy gururumuzdur. Personeli binbir elemeden geçtikten ve görevleri sırasında çeşitli kurslarda başarılı olduktan sonra işlerine devam etmektedir. Yani hepsi nadide ve kalifiyedir. Öyle kolay kolay Pilot, Kabin Amiri,Memuru, Host olunmuyor. Kıymetini bilelim, orta yolu bulunur bir şekilde.