E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUlusal Faktoring’de talep toplama başladı---

Ulusal Faktoring’de talep toplama başladı

Ulusal Faktoring’de talep toplama başladı
04 Kasım 2021 - 15:19 borsagundem.com

Sermayesinin yüzde 30,71’ine denk gelen 41 milyon TL nominal değerli payları SPK onayıyla halka arza eden Ulusal Faktoring’de talep toplama, bugün başladı. Talep toplama süreci, 5 Kasım’da da sürecek.

Faktoring sektöründe 20 yılı geride bırakan Ulusal Faktoring, Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş liderliğinde 26 aracı kurumun katıldığı konsorsiyum ile halka arzda 41 milyon TL nominal değerli, sermayenin yüzde 30,71’ine denk gelen paylarını hisse başı 2,49 TL fiyatla halka arz ediyor.

Bugün (4 Kasım) talep toplamaya başlayan Ulusal Faktoring’de talep toplama süreci yarın (5 Kasım) da devam edecek.

Ulusal Faktoring’in halka arzında payların yüzde 40’ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 50’si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10’u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde PineBridge Financial Investments S.a.r.l’ye ait ve halka arz edilen payların yüzde 18,29’una denk gelen 7 milyon 500 bin TL nominal değerli paylar da ek satış kapsamında halka arz edilebilecek. Bu durumda halka açıklık oranı yüzde 36,33 olacak.

Teknoloji ve büyük veri yatırımları

Ulusal Faktoring 2011 yılında faaliyetlerine başlamıştır. 2011 yılında PineBridge Investments ile ortak olan Ulusal Faktoring, bugün alanında en çok müşteriye sahip markalardan biri olarak 14 şehirde 19 şubesiyle hizmet vermektedir. Kuruluşundan bugüne toplam 55 bin işletmenin finansal ihtiyaçlarına çözüm ortağı olmuştur. Son 10 yıldır sermaye piyasasında bono ihracı gerçekleştirmektedir. Teknoloji ve büyük veriye yatırımlar yapan Ulusal Faktoring, Temmuz 2020 itibarıyla Çekpara uygulaması ile hizmet vermeye başlamıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)