E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUltra zenginler borsada pür dikkat kesildi---

Ultra zenginler borsada pür dikkat kesildi

Ultra zenginler borsada pür dikkat kesildi
23 Eylül 2020 - 17:47 borsagundem.com

Korona virüs sürecinde servetlerini koruma savaşı veren ultra zenginler Citigroup’un yaptığı bir araştırmaya göre piyasalardaki hamlelerinde “aşırı dikkatli” davranmayı tercih ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup’un hususi bankacılık biriminin yaptığı araştırmaya göre pandemi karşısında hükümetlerin ve merkez bankalarının hamleleri dünya çapında aile şirketlerini ve ultra zengin bireyleri savunmacı pozisyona soktu.

Bloomberg’in haberine göre anket çalışmasına yanıt verenlerin yaklaşık dörtte üçü 12 aylık yatırım duyarlılıklarını “ihtiyatlı” olarak nitelendirdi. Katılımcılara uygulama planları sorulduğundaysa %84 oranında “aşırı dikkatli” oldukları cevabı alındı. Citigroup anketi haziran ve temmuz aylarında 180 katılımcıyla uygulandı. Katılımcıların yaklaşık dörtte biri toplumsal huzursuzluklardan dolayı endişe duyduğunu belirtiyor.

Katılımcıların kaygıları büyük oranda ABD’deki korona virüs vakalarının 200 bine ve dünya çapında korona virüs vakalarının neredeyse 1 milyona ulaşmasından kaynaklanıyor. Bloomberg verilerine göre virüsün oluşturduğu darbe nedeniyle ABD’nin yıllık gayrisafi yurtiçi büyüme projeksiyonları sadece %2 olarak görülüyor. Bu büyüme oranı 1970’li yıllardan bu yana görülen en yavaş genişlemeyi işaret ediyor. Citi anketine katılanların yaklaşık yarısı, gelecek yıl toplam portföy getirisinin sadece %1 ila %5 olmasını bekliyordu.

Aşırı dikkatin sebebi kaçan fırsatlar mı?

Citi’nin Hususi Bankacılık Birimi Baş Yatırım Sorumlusu David Bailin ankete verilen ihtiyatlı cevapların kaçırılmış fırsatları bildiren bir işaret de olabileceğini belirtti. Küresel hisseler korona virüs kriziyle beslenen satış dalgasının ardından mart ayından bu ayın başına kadar %45 oranında rekor bir geri dönüş kaydetti.

Bailin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hükümetler tarafından verilen teşvik miktarına ve küresel ölçekteki inovasyondan daha fazla fayda sağlayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin 2021 ve 2022'de toparlanmasını ve küresel büyümenin hızlanması öngörüyoruz" ifadelerine yer verdi.

ABD imalat PMI sürpriz yapmadı

 

ABD Hazinesi 'muazzam' bir büyüme bekliyor

 

Büyük teknoloji hisseleri yol ayrımında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)