E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiÜLKER: Satın alma girişimi---

ÜLKER: Satın alma girişimi

ÜLKER: Satın alma girişimi
18 Aralık 2017 - 12:21 borsagundem.com

Ülker Bisküvi'nin bugün Yıldız Holding bünyesindeki bazı şirketlerini satın alacağını açıklaması hisseleri yukarı taşıdı

Ülker Bisküvi'nin yeni satın alma açıklamaları ilk seans kapanışa doğru hisseleri yüzde 4'e yakın oranda yukarı çekerek 19.28 liraya taşıdı. 
Ülker’in KAP’a yaptığı açıklamaya göre şirketlerden biri United Biscuits ürünlerinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da dağıtım ve üretimi yapan 159 milyon dolar varlık değeri olan UI Mena B.V. şirketi. Şirketin net borç sonrası satın alım bedeli ise 134 bin euro oldu. 

Ülker’i diğer açıklamasına göre satın alınacak diğer şirket ise Yıldız Holding’in bağlı ortaklığı UB Group Limited’e ait International Biscuits Company. Bu şirketin değeri 56 milyon dolar, net borç sonrası satın alım bedeli ise 40 milyon dolar olarak belirlendi.

Açıklama sonrası İş Yatırım tarafından hazırlanan raporda şu noktaya dikkat çekildi: "Bu aşamada satın almanın şirket üzerinde nasıl bir etki edeceğini değerlendirmek için erken olduğunu düşünüyoruz. Elimizde henüz satın alınması planlana şirketlerin finansalları elimizde bulunmamakta."

Alan Yatırım satın alma işlemeni 'sınırlı pozitif' olarak yorumlarken, Oyak Yatırım ve Bizim menkul Değerler 'Nötr' değerlendirmesinde bulundu. 

Deniz Yatırım değerlendirmesi ise şöyle : "Ortadoğu bölgesindeki büyümesine katkı sağlaması açısından olumlu  olarak değerlendiriyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)