E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜlker, Hakmar'a talip---

Ülker, Hakmar'a talip

Ülker, Hakmar'a talip
15 Nisan 2014 - 07:38 borsagundem.com

Organize perakende mağazacılıkta pazarına lideri konumunda olan Ülker Grubu, yeni bir satın almaya hazırlanıyor

İndirimli perakendede Şok, DiaSA ve Onurex operasyonlarıyla hızlı bir çıkış yapan Ülker'in şimdi de Hakmar Ekspres'le masaya oturduğu konuşuluyor
 Yaptığı satın almalarla organize perakendede ağırlığını artıran Ülker Ailesi şimdi de Hakmar Ekspres'i radarına aldı. Sabah gazetesinin kulis haberine göre, Yıldız Holding'in sahibi Ülker Ailesi, Hakmar'ı 2011'de devraldığı Şok Marketler aracılığıyla bünyesine katmaya hazırlanıyor.
Edinilen bilgiye göre Şok'un İstanbul'da faaliyet gösteren yerel zincir Hakmar Ekspres mağazalar zinciri ile satın alma konusunda görüşmeler yaptığı konuşuluyor. 275 şubesi bulunan Hakmar Ekspres'i almasıyla Ülker Ailesi'nin organize perakendede özellikle de discount (indirimli) pazarında gücü de artacak. Edinilen bilgilere göre Şok ile Hakmar arasında görüşmeler sürerken, uzmanlar sektörde BİM dışında hemen hemen bütün markaların fazla kâr elde edemediğini belirtiyor.

BİM'E DE ORTAK

Bizim Toptan Mağazacılık'ın sahibi olan Yıldız Holding ve iştirakleri 4 bin 51 şubesiyle sektörün en büyük ağı olan BİM'in de yüzde 5 hissedarı konumunda. 3 yıl önce 600 milyon liraya Migros'tan Şok'u alan Yıldız Holding, 2013'te de Diasa'yı 320, Onurex'i ise 33 milyon liraya devralmıştı. Holding bünyesinde bulunan Diasa'nın son açıklanan verilere göre bin 222, Şok'un bin 200, Bizim Toptan Mağazacılık'ın 144, Onurex'in ise 119 mağazası bulunuyor.

 UCZ'Yİ ÜLKER'E YAKIN İSİMLER ALDI

Şubat TA 2 bin şubeli mağazacılık zinciri UCZ'yi de Yıldız Holding ve Murat Ülker'e yakınlığı ile bilinen Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın almıştı. Bizim Toptan Mağazaları'nın eski yönetim kurulu üyesi olan Bodur, şu anda Ülker Ailesi'ne ait Doğa Bitkisel Ürünler'in yöneticisi. Bu şirketin yanı sıra Ülker'e ait Oyaş Okyanus'un Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Acar, Ülker'e ait Baycan Pazarlama'nın eski yöneticisi. İsmet Or ise Cafe Crown'un kurucusu olarak tanınıyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 111,50
En Yüksek: 111,90
En Düşük: 107,60
Değişim 0,45 %
FK: 11,29
PD / DD: 2,12
İşlem Hacmi 448.573.424
Toplam Adet: 4.055.271
Ağırlıklı Ort.: 110,45
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)