E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜlker Grubu’nda büyük kayıp---

Ülker Grubu’nda büyük kayıp

Ülker Grubu’nda büyük kayıp
05 Mayıs 2017 - 08:15 borsagundem.com

Bizim Mağazaları ve Gözde Girişim yüksek miktarda zarar açıkladı. Ülker’in karında da düşüş bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM - ARAŞTIRMA SERVİSİ

Ülker Grubu’nun halka açık şirketlerinin karında önemli kayıplar yaşanıyor. Bizim Mağazacılık yılın ilk çeyreğinde 19.3 milyon lira zarar açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde 3.5 milyon kar açıklamıştı. Gözde Girişim’in zararı ise 29.7 milyon liraya yükseldi. Henüz bilançosu açıklanmayan Ülker Bisküvi’nin karında ise önemli miktarda düşüş bekleniyor.

Foreks'in anketine göre, Ülker’in kar rakamına yönelik ortalama tahmin 77.7 milyon lira, en yüksek tahmin 108.4 milyon lira, en düşük tahmin ise 50 milyon lira oldu. Ülker'in 2016 yılı 1.çeyrek net karı 86.2 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Ankete Deniz Yatırım, TEB Yatırım, İş Yatırım, HSBC, Garanti Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım olmak üzere toplam 6 kurum katıldı. Şirket, 1.çeyrek finansal sonuçlarını 9 Mayıs tarihinde açıklayacak.

Reklam skandalı vurdu, Ülker hisseleri sert düşüşle kapandı

BİZİM MAĞAZA KARDAN ZARARA GEÇTİ

Beklentilerin üzerinde zarar açıklayan Bizim Mağaza, esas faaliyetlerinden 23 milyon 867 lira zarar etti. Geçen yıl ilk çeyrekte 6.7 milyon kar açıklamıştı. Şirketin dönem zararı ise 19.3 milyon olarak gerçekleşti. Geçen yılın ilk üç ayında 3.5 milyon kar açıklamıştı.

Bizim mağazacılık yüzde 55.2’si Yıldız Holding’e ait. Yüzde 37.5’i halka açık yüzde 7.3’ü de Emap Limited isimli off-shore adalarda kurulmuş bir fona ait.

Ülker'in reklamı ortalığı karıştırdı

ŞİRKETLE İLGİLİ BEKLENTİLER NÖTR

Piyasada 10 milyon zarar etmesi beklenirken 19 milyon net zarar açıklayan Bizim Mağazacılık ile ilgili yazılan analist raporlarında, şirketin zarar açıklamasının sebebi toptancı kesim müşterilerinin daralan talebi gösteriliyor. Geleneksel kanal müşterilerinin zayıf talebinin yanında yeni yönetimin stratejik olarak toptancı kanalındaki satışları optimize etmeye yönelik çalışmaları sonucunda bu kanalın satışlarının düşmesi de kaybın önemli nedenleri olarak sıralanıyor. Şirketin, ana kategori satışları birinci çeyrekte yıllık yüzde 9.6 düştü. Birinci çeyrekte brüt kar yüksek maliyetli stokların temizlenmesiyle, bir önceki yıl aynı dönemine göre yüzde35 düşerek 40 milyon TL'ye geriledi ve brüt kar marjı yüzde 6.7 oldu. Ortalama piyasa beklentisi 3 milyon beklenirken FAVÖK eksi 6 milyon lira olarak gerçekleşti.

Beklentilerin oldukça altında gelen operasyonel performansın hisse fiyatlarına olumsuz yansıması bekleniyor. Şirketin satış gelirleri, yıllık bazda yüzde 6 gerileyerek 598 milyon lira seviyesinde gerçekleşti.

Metro'dan Ülker tepkisi

GÖZDE GİRİŞİM’İN ZARARI DAHA BÜYÜK

Grubun halka açık diğer şirketi Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nda ise zarar daha yüksek geldi. Sürdürülebilir faaliyetlerinden 29 milyon 754 bin lira zarar açıklayan şirket, geçen yıl aynı dönemde 378 bin lira kar açıklamıştı. Şirketin finansman giderleri ise 30 milyon liradan 69 milyon liraya yükselmiş durumda. Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu (TR) A- ve görünümünü negatif, kısa vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu (TR) A2 ve görünümünü negatif olarak belirledi. Gözde Girişim Sermayesi’nde Murat Ülker’in yüzde 11.90, Yıldız Holding’in yüzde 10.91, Kökler Yatırım Holding’in yüzde 29.73, Üs Holding’in yüzde 21.53, Ahsen Özokur’un yüzde 6.96 payı bulunuyor. Şirketin borsadaki fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde 25.91.

Ülker Grubu hisselerinde 'operasyon iması' düşüşü

GÖZDE GİRİŞİM BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER

Türkiye Finans Katılım Bankası

FETÖ Terör Örgütü operasyonları kapsamında şirketlerine el konulan Boydak Grubu ile Ülker Grubu'nun, iştirak ettiği katılım bankası Anadolu Finans ve Family Finans’ın 30 Aralık 2005 tarihinde birleşmesiyle kuruldu. Katılım bankasının yüzde 60 hissesi, 31 Mart 2008 tarihinde Suudi Arabistan merkezli The National Commercial Bank tarafından satın alındı. Gözde Girişim Sermayesi’nin pay oranı Yüzde 10.57.

Polinas'ın halka arzı Borsa İstanbul'a takıldı

Şok Marketler Ticaret

Ülke geneline yayılmış 4 bin 468 mağazasıyla organize perakendecilik sektöründe faaliyet gösteriyor. Gözde Girişim Sermayesi’nin Şok Marketler’deki pay oranı yüzde 39.

FLO Mağazacılık ve Pazarlama

Türkiye ayakkabı perakende sektöründe faaliyet gösteren FLO Mağazacılık ve Pazarlama FLO ve Polaris mağazalarıyla ayakkabı ve aksesuar satışı gerçekleştiriyor. Gözde Girişim Sermayesi’nin Flo’da pay oranı yüzde 11.50.

Yıldız Holding'ten Ülker hissesi satışı

Kümaş Manyezit Sanayi

Hammaddeden başlayarak, sinter manyezit, sinter dolomit, monolitik ürünler ve bazik tuğlalar üreten ve demir-çelik, çimento, cam, kireç, demir dışı metaller ve bazı diğer endüstrilerin ihtiyacını karşılayan bir şirket. Gözde Girişim Sermayesi’nin Kümaş’taki pay oranı yüzde 51.

Makina Takım Endüstrisi

Türkiye’nin ilk kesici takım üreticisi olarak 1957 yılında Faruk Süren ve ailesi tarafından kurulmuş bir şirket. Büyük borç yükü nedeniyle finansal sıkıntılar yaşayan Makina Takım hisse senetleri Gözde Girişim tarafından 2012 yılında satın alındı. Makine Takım, Şubat 1986 tarihinden bu yana BIST’te işlem görüyor. Gözde Girişim Sermayesi’nin Makina Takım’da pay oranı yüzde 91.16.

Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret

Azmüsebat, DERBY marka traş malzemelerinin üreticisi. 1996 Haziran ayında DERBY tıraş bıçağı fabrikası Azmüsebat tarafından satın alınarak, Kasım 1997’den itibaren Tuzla tesislerinde tıraş bıçağı üretimine başladı. Gözde Girişim Sermayesi’nin Azmüsebat’taki pay oranı yüzde 97.61.

Sebat Çakmak Sınai ve Tük. Mal. San. ve Tic. A.Ş.

TOKAI marka çakmaklarının üreticisi. Gözde Girişim Sermayesi’nin Sebat Çakmak’ta pay oranı yüzde 100.

Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş.

1990 yılında kurulan Penta, 2012 yılı sonunda Mersa Sistem ile birleşti.

Penta'nın dağıtıcısı olduğu başlıca markalar; Acer, Airties, Asus, Benq, Casio, Dell, HP, Huawei, IBM, Intel, Inform, Lenovo, Maxell, MSI,OKI, Toshiba, Seagate, Zyxel, Kaspersky, Autodesk, Wacom ve Adobe'dir. Gözde Girişim Sermayesi’nin Penta’daki pay oranı yüzde 54.30.

İsmet Ambalaj Yatırımları

Kâğıt, karton, metal, cam, akrilik cam, plastik, tekstil, ahşap, hasır v.b. malzemelerin çeşitli bileşimlerinden imal edilen her türlü ambalajı üretiyor. İsmet Ambalaj’ın önceki ticari unvanı Üç Yıldız Tarımsal İşletmeler Sanayi ve Ticaret’di. Üç Yıldız hisseleri Gözde Girişim Sermayesi tarafından 04.07.2011 tarihinde satın alındı. Gözde Girişim Sermayesi’nin İsmet Ambalaj’daki pay oranı yüzde 100.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,16
En Yüksek: 39,54
En Düşük: 38,60
Değişim 1,56 %
FK: 9,29
PD / DD: 5,09
İşlem Hacmi 19.508.170
Toplam Adet: 499.174
Ağırlıklı Ort.: 39,10
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HDM07 Temmuz 2017 15:14

    MÜ çok kişinin ahını aldı ,bunlar burnundan fitil fitil gelecek muro ve ali kardeşler.

  • xtr10 Mayıs 2017 08:12

    Ulker beklediğim gibi, beklenenden daha fazla kar açıkladı : ))) Hiç şaşırmadım... Korktuk mu? Hayır ; ) Yani demem o ki, kimse yemedi :DD

  • xtr07 Mayıs 2017 20:37

    Ya sorma, yandık ki ne yandık . Battık hem de... Tüh tüh tüh, vah vah vah ! : )))))) ( Dip yapsa da keşke tekrar alsam ; ) YEMEZLERRRRR !

  • c205 Mayıs 2017 20:06

    bu adamların herşeyi hile , hic biseyi alınmaz hatta kayyum atayıp elınden alıcan herseyını sahtekarlar ..

  • Tarık05 Mayıs 2017 11:22

    Çok kötü ya,,,,yandık.