E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜlkemizin potansiyelini tüm dünyaya anlatıyoruz---

Ülkemizin potansiyelini tüm dünyaya anlatıyoruz

Ülkemizin potansiyelini tüm dünyaya anlatıyoruz
17 Ağustos 2016 - 05:49 borsagundem.com

Koç Holding’in ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan darbe girişimi, demokrasiye inancımızla bertaraf edildi" dedi

Koç Holding, 2016 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 31.1 milyar TL gelir elde ederken, 1.4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi.

Koç Holding’in ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, şunları söyledi:

“Ülke olarak oldukça zorlu günleri geride bıraktık. Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliği hedef alındı. Bu girişim, başta halkımızın, devletimizin ve kolluk kuvvetlerimizin demokrasiye olan inancıyla bertaraf edildi. Bu kabul edilemez darbe girişiminin ardından sürecin normale dönmesi yolunda sağduyu, birlik ve beraberliğimizin galip geldiğini gururla görüyoruz. Oluşan dayanışma ortamı toplumsal kalıcı barışın tesisi yolunda büyük bir fırsat penceresi açtı.

Geleceğe inanıyoruz

Bu yolda tüm kesimlerin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğine inanıyor, Koç Topluluğu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Bugüne dek inançla ve bağlılıkla ülkemizin yanında olduk, çalışmaya ve üretmeye devam ettik. Son 5 yılda 30 milyar TL’ye ulaşan yatırımlarımız ülkemize ve geleceğine olan inancımızın en önemli göstergesidir. Başta faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalar olmak üzere tüm dünyada ülkemizin potansiyelini anlatmayı sürdüreceğiz.”

Koç Topluluğu Şirketleri’nin yılın ilk yarısında gösterdikleri performans ile Türkiye ekonomisinde sektörlerinin itici gücü olmayı sürdürdüklerine dikkat çeken Levent Çakıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Büyümeye devam

“2016 yılının ilk yarısı, hem yurtiçi hem de yurtdışında politik belirsizliklerin, jeopolitik risklerin ve piyasalardaki dalgalanmanın oldukça yoğun olduğu bir dönemdi. Biz Koç Holding olarak bu dönemde çeşitlendirilmiş portföy yapımız, güçlü ihracatçı şirketlerimiz ve yatırımlarımızla büyümeye devam ettik, ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmayı sürdürdük. Bu dönemde şirketlerimizin güçlü operasyonel ve finansal performansları ve sağlam bilançomuz sayesinde S&P tarafından ‘yatırım yapılabilir’ statümüzü koruduk. Küresel vizyonumuzla Arçelik’in uluslararası konumunu daha da güçlendirecek önemli bir adım attık. Pakistan’ın lider beyaz eşya şirketini bünyemize katabilmek için satın alma anlaşmasını imzaladık. Son senelerde otomotivde yaptığımız yatırımlar sayesinde 2016 yılında pazara yeni modeller sunduk ve Türkiye otomotiv ihracatındaki büyümenin lokomotifi olduk. Bankacılıkta kârlılığımızı büyütürken sermaye yapımız ve likiditemizin güçlenmesi için gerekli adımları attık. Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önemle teknolojiye yatırım yapmaya devam ettik. Patent Ligi’nde ilk beşin üçünü Koç Topluluğu Şirketleri oluşturdu.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)